Interaktív valóság

Interaktív valóság

Sok amerikai szülő aggódik, mivel gyermekeik túl sok időt töltenek az elektronikus médiában elmerülve. Ez megnehezíti, hogy felvilágosítsák csemetéjüket fontos dolgokról, mint a drog- és alkoholfogyasztás. A Partnership for a Drug-Free America szervezet felmérésében több mint 1200 szülőt kérdeztek meg, és megállapították, hogy több, mint egyharmaduk aggódik, mert a tévé (38 százalék), számítógépek (37 százalék) és a videójátékok (33 százalék) rontják a szülő és gyermek közti kommunikációt.

A szülők több, mint egynegyede az olyan új típusú médiumok miatt is aggódik, mint például a mobiltelefon (27 százalék), és a közösségi oldalak, mint a Facebook (25 százalék) és a Twitter (19 százalék).

A Kaiser Family Foundation korábban megjelent tanulmánya alapján kiderült, hogy a fiatalok (8-18 évesek) átlagosan 53 órát töltenek egy héten az elektronikus média használatával. Megállapították azt is, hogy minél több időt töltenek ezekkel, általában annál boldogtalanabbak. Akik a legtöbbet használták az elektronikus eszközöket, általában rosszabbul is teljesítettek az iskolában.

"Tudjuk, hogy a gyerekeket manapság rengeteg drog-és alkoholpárti üzenettel bombázzák dalszövegeken, filmeken, videójátékokon keresztül és még közösségi oldalakon is. Túl könnyen találunk olyan videókat gyerekekről, akik köhögés elleni gyógyszerrel vagy más háztartási termékkel kábítják magukat. Ezért fontos a szülők számára, hogy áttörjék a média zaját és hallassák hangjukat " - mondta Steve Pasierb, a Partnership for a Drug-Free America elnöke a szervezet sajtóközleményén.

Ezekről beszélhetünk az elektronikus eszközök használatával, bár ez nem olyan jó, mint a személyes beszélgetés, a szülők e-mailen, mobiltelefonon és sms-ben is elkezdhetik a beszélgetést kelletlen gyermekükkel. Érdemes pár üzenetet olyankor küldeni, amikor a tinédzser nagyobb valószínűséggel jut kábítószerhez és alkoholhoz, például iskola után, hétvégéken és a felügyelet nélküli időszakokban.

Hogy segítse a szülőket, a szervezet elkészítette az "Ideje beszélni" névre keresztelt ingyenes, letölthető útmutatót. Ebben tanácsokat ad az üzenetküldésről és néhány példát is tartalmaz.

"Néhány szülőt még mindig zavarja a technológia használata ahhoz, hogy kommunikáljon gyermekeivel, de a mai világban fontos, hogy minden lehetséges módon kapcsolatot tartsanak gyerekeikkel " - mondta Pasierb.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek