Így nevelnek a hírességek! Sztárok nevelési elvei

Így nevelnek a hírességek! Sztárok nevelési elvei

Ha egy híres párnak gyerekek születik, akkor árgus szemek lesik minden léptüket. Vannak, akik szívesen mutogatják csemetéiket, de nevelési módszereiket a legritkábban mutatják be. Vajon hogy csinálják ők?

Angelina Jolie & Brad Pitt

Szülők családi állapota: házasok
Gyerekek száma: 6
Gyerekek neve, kora: Maddox (14), Pax (11),  Zahara (10), Shiloh (9), Knox és Vivienne (7)

Nincs még egy olyan sztárpár, akinek hat gyereke lenne. A Brangelina házaspár 3 saját és 3 örökbefogadott gyermeket nevel, akik mindannyian a világ különböző tájain születtek. Már ez is mutatja, hogy a család legalapvetőbb értéke az elfogadás. Amikor a kis Shiloh elkezdett cseperedni, az egész világ észrevette, hogy kizárólag fiús ruhákat hord, és a haját is rövidre nyiratják. Kiderült, hogy nem a szülők őrültek meg, hanem a gyerek így akarja, és ők ezt tiszteletben tartják.

Így nevelnek a hírességek! Sztárok nevelési elvei

“Sosem lennék az a szülő, aki olyasmit erőltet a gyerekére, ami nem ő. Hagyni kell, hogy a gyerekek kifejezzék önmagukat, és sosem szabad őket emiatt elítélni, mert ez egy nagyon fontos része a felnőtté válásuknak” – nyilatkozta Angelina Jolie pár éve. Shiloh ma már olyannyira fiúsította magát, hogy megkérte a családot, hogy John-nak szólítsák, és ők így is tesznek.

Természetesen a család többi csemetéjének is joga van a szabad választáshoz. A szülők úgy gondolják, hogy már egészen kicsi korban meg kell szokniuk a gyerkőcöknek, hogy van választási lehetőségük, így azt néznek a tévében, amit akarnak, és ha valamit nem szeretnek, akkor azt nem kell megenniük. Angelina szerint ez a módszer nem elkényeztetés, hanem önálló döntésre nevelés.

Katie Holmes & Tom Cruise

Szülők családi állapota: elváltak
Gyerekek száma: 1
Gyerekek neve, kora: Suri (9)

Suri a színész páros hat évig tartó házasságának gyümölcse. Suri épp hogy elkezdett járni, máris divatdiktátor lett. De nem csak ez szúrt szemet az embereknek, hanem az is, hogy Suri sokszor a leghidegebb téli napokon is ujjatlan ruhában, kabát nélkül flangál az utcán édesanyjával. Katie Holmes tiszta vizet öntött a pohárba: elismerte, hogy kínosak neki ezek a jelenetek, de ő úgy van vele, hogy ha a lánya nem akarja felvenni a kabátját, akkor ne vegye fel. Pár perc után úgyis ő maga fogja kérni a meleg ruhát, amit addig anyukája gondosan őrizget a kezében.

Így nevelnek a hírességek! Sztárok nevelési elvei

Tom Cruise is osztja ex-felesége nevelési nézeteit, szerinte a gyerek viseljen azt, amit szeretne, ő nem akarja akadályozni a kreativitásában. A vajszívű édesapa azonban azt is elárulta, hogy Suri annyira édes, hogy nem nagyon tud neki nemet mondani. Akkor most nem akarnak vagy nem tudnak nemet mondani neki?

Jennifer Garner&Ben Affleck

Szülők családi állapota: Válófélben
Gyerekek száma: 3
Gyerekek neve és kora: Violet (9), Seraphina (6), Samuel (3)

A sztárpár háza táján a klasszikus családi szerepek töltötték be a szülők. Jennifer Garner évekkel ezelőtt is azt nyilatkozta, hogy ő intézi a sulit, az orvosokat, az összes komoly dolgot, míg Ben kapta a vicces apa szerepét, vele nevetnek a legtöbbet a gyerekek. Most, hogy 10 év házasság után bejelentették válásukat, sokan azt mondják, hogy ezek a klasszikus szerepek tették tönkre a kapcsolatukat.

Így nevelnek a hírességek! Sztárok nevelési elvei

Válásuk azonban nem a klasszikus késdobálós módon folyik. Egy nagyobb átalakítás zajlik épp otthonukban, hogy úgy élhessenek együtt a szülők, hogy mégis meg legyen a külön életterük, és így a gyerekek élvezhessék mindkettejük társaságát, amikor csak akarják. Egyes szakértők szerint ez a legkíméletesebb megoldás, mások szerint viszont nem tesz majd jót a gyerekeknek, mert mindig abban fognak reménykedni, hogy a szüleik ismét egymásra találnak.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek