Hosszabbítsa meg gyermeke életét 13 évvel!

Hosszabbítsa meg gyermeke életét 13 évvel!

Ez a cikk több mint 200 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jamie Oliver sztárséf szerint azok a szülők, akik megakadályozzák, hogy gyerekeik „junk food”-ot egyenek, 11-13 évvel meghosszabbítják porontyuk életét.

Jamie már hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordít az ifjúság táplálkozására. Egyértelmű, hogy a gyerekek azt eszik, amit kapnak a szülőktől, így az ősöknek óriási felelősség nyugszik e tekintetben is a vállukon, hisz azzal, hogy mit eszek, és hogy mit adnak enni gyerekeiknek, meg is hosszabbíthatják vagy épp lerövidíthetik életüket akár 13 évvel.

Oliver szerint a gyerekek nem az édes és zsíros ételek fogyasztására vannak programozva, az hogy mit esznek, az általunk mutatott példán múlik.

Hosszabbítsa meg gyermeke életét 13 évvel!

Letaglózó az az eredmény miszerint az angol gyerekek 10 százaléka már 4-5 éves korában elhízott. Ez az arány 10-11 éves korban már 20 százalék! Az elhízott gyerekek pedig nagyobb eséllyel lesznek kövér felnőttek, akiknek nagy valószínűséggel szívproblémákkal, cukorbetegséggel, stroke-kal és rákkal kell majd megküzdeniük. Arról nem beszélve, hogy a túlsúlyos embereknek nagyobb eséllyel lesznek ízületi problémáik, alvászavaruk, és a hátrányos megkülönböztetés miatt lelki gondkaik, önértékelési zavaruk.

Úgyhogy Jamie Oliver (és bármely más szakértő) arra buzdít minden szülőt, hogy tanuljon meg főzni. Ez nem csak gazdaságosabb, de a gyerekének is ajándékba adhat egy jobb és hosszabb életet.

Újévi fogadalomnak nem is rossz, nem?

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek