Hordható defibrillátort kapnak az amerikai szívbeteg gyerekek

Hordható defibrillátort kapnak az amerikai szívbeteg gyerekek

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerellenőrzési hatóság (FDA) engedélyezte a viselhető külső defibrillátort olyan gyermekeknek, akik súlyos szívritmuszavarral élnek.

Az egy kilogrammnál könnyebb LiveVest olyan gyerekek kezelésére használható ezentúl, akiknek állandó szívmonitorozásra van szükségük, beültethető eszközt azonban egészségügyi okból, vagy a szülők ellenvetése miatt nem kaphatnak.

Hordható defibrillátort kapnak az amerikai szívbeteg gyerekek


Egy elektródaöv átfogja a páciens mellkasát, egy műszert pedig a csuklóján visel a beteg. A LifeVest folyamatosan monitorozza a szívet, ritmuszavar esetén azonnal reagál és elektromos ütést ad, hogy visszaállítsa a normális szívritmust.


A LifeVest használatát 18 évnél idősebbeknél 2001-ben engedélyezték, az FDA közlése szerint az új engedély révén az orvosok már gyermekeknek is biztonsággal írhatják fel az eszközt. Kizárólag a 18,5 kilogrammnál nehezebb, legalább 66 centiméteres mellkaskerületű gyerekeknél alkalmazható.


Az engedélyt tanulmányokra és 248 három és tizenhét év közötti szívbetegek klinikai adataira alapozva adta ki az FDA.


A defibrillátorok az életveszélyes szívritmust korrigálják elektromos ütésekkel. A szívleállás veszélyével együtt élő felnőttek nagy részébe beültetik az életmentő műszert.

(mti)

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek