Hogy neveljem a gyerekem, hogy sikeres felnőtt legyen?

Hogy neveljem a gyerekem, hogy sikeres felnőtt legyen?

A szigorúan, de szeretetben nevelkedett felnőttek sikeresebb életet folytatnak, mint más körülmények között felnőtt társaik - állítja egy új tanulmány.

A Demos kutatóközpont egyik új tanulmánya arról számolt be, hogy a meleg családi környezet és a fegyelmező szülői magatartás keveréke sokkal hatékonyabb módszer, mint a teljesen megengedő, autoriter vagy be nem avatkozó nevelési elvek gyakorlása ahhoz, hogy sikeres felnőttekké váljanak gyermekeink. A hatékonyabb, ún. szigorú szeretet jegyében felnőttek ugyanis sokkal inkább képesek kifejleszteni önmagukban olyan képességeket, amelyek létfontosságúak a felnőttkorban, így például az alkalmazkodás, az önkontroll és az empátia képességeit. A tanulmány szerint ezek a képességek alapvetően az iskola előtti években alakulnak ki.

Hogy neveljem a gyerekem, hogy sikeres felnőtt legyen?

A kutatás során a szakemberek 9000 brit háztartást vizsgáltak meg, amelyből kiderült, hogy a gyermekek számára a szigorú szeretet légköre valóban hatékonyabb környezet. A nevelési elvek után a gyermekek számára kiemelt fontosságú még az is, hogy mindkét szülő, egyedülálló szülő vagy mostohaszülő nevelésében részesültek, a mindkét szülővel egy háztartásban élő gyermekek esetében a szigorú szeretettel nevelés hatásfoka sokkal jobb volt, mint az egyedülálló szülővel vagy mostohákkal lakó gyerekek esetében.

Forrás: Medipress

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek