Hétvégi program: Sárkányok éjszakái

Hétvégi program: Sárkányok éjszakái

Mint mindenki, mi is nagyon várjuk a hétvégét. Egyrészről tovább lehet kicsit aludni, másrészről a feszített hétköznapokba sajnos nem fér bele semmi extra program. Így ezek hétvégére maradnak.

Próbálok mindig olyan kirándulás, múzeumot, mozit kitalálni, ahol felnőtt, gyerek egyaránt jól érzi magát. Természetesen sokszor mi felnőttek háttérbe vonulunk a gyerek kedvéért.

Nemrég nyílt egy időszaki „kiállítás” Budapesten, ami minden korosztály számára érdekes lehet. Helyszín a a Budapesti Állatkert, lehet, hogy sokon már tudják is, miről lehet szó. Nem másról, mint a Sárkányok Éjszakái.

Este 6 órakor bezárják az Állatkertet. 7 órától lehet ismét bemenni, külön erre az alkalomra megvásárolt jeggyel. Érdemes megvárni a sötétedést, hiszen este 10 óráig nyitva van és minél sötétebb lesz, annál szebb a látvány.

Egy egészen új világ tárul elénk. Ha kínai lampionokról hallunk, általában csak a színes gömb lampionok jutnak eszünkbe. Pedig lampionok készítése egy külön kínai művészeti ág. Most mi is megcsodálhatjuk néhány darabját ebben a különleges környezetben.

Hétvégi program: Sárkányok éjszakái

Az állatoktól a mesefigurákig, a virágoktól a sárkányokig mindent láthatunk. Nem minden a mi ízlésvilágunknak megfelelő, de egy egészen más kultúrába nyerhetünk betekintést.

Nem kell aggódnunk, nem tévedhetünk el, egyértelműen ki van jelölve az út, amerre mehetünk, a többi rész le van zárva. 1-1,5 órás program, nem szaban kihagyni! Jó szórakozást!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek