Gyermekeink holdja

Gyermekeink Holdja életük elején a legmeghatározóbb, ez 0-14 éves korig tart, az ekkor profitált élmények befolyásolják testi-lelki komfortjukat egész hátralévő életükben.

Kos Hold: Életük első pillanatától igazi harcosok, akaratukat bármi áron érvényesítik, a szülők inkább engednek, csak legyen béke, és észre sem veszik, hogy a kicsi irányítja az életüket. Pirospozsgás életerős nagyon vidám, vagy dühös vadóc gyermekek. Vezetői készségük már korán jelentkezik, önérzetes, bátor, elhamarkodott, ösztönös, folytonos tettvágy hajtja őket. Szeretnének egyszerre több helyen lenni, egyszerre több mindent csinálni, nem akarnak semmiből sem kimaradni. Nehezen kezelhetők, csak sok türelemmel és szeretettel lehet csinálni bármit elérni náluk.

Bika Hold: Nyugodt, békés, derűs, gyermek. Nagy öröm a szülőknek, lehet dédelgetni, szeretgetni nagyon ragaszkodik szüleihez, rokonaihoz. Később indulnak el, mint az átlag, de gyorsan behozzák a lemaradásukat, a kis Bika gyermek igazi bűbáj, és dackorszakuk is viszonylag békésen múlik el. Bár elég makacs gyermek, derűs és könnyed magyarázatokkal azért terelhető.

Ikrek Hold: Az Ikrek Hold igazi örökmozgó, a mozgás az életeleme még álmában sem marad nyugton, hatalmas benne a kíváncsiság, minden érdekli, Miértek, és hogyanok már nagyon korán érdekli, szívesen színészkedik, erős a képzelő és megszemélyesítő képessége. A kíváncsiságát kihasználva lehet jól irányítani.

Rák Hold: Hatalmas a szeretetvágya, kényeztetéssel, dicsérettel, folytonos szeretgetéssel kell elárasztani. Még így is kicsit félős, zajok, sötétség, idegenek könnyen megijesztik. Családközpontú, érzékeny, álmodozó. Kedvenc helye a konyha, szeret segíteni és gondoskodni. Érzelmi zsarnok.

Oroszlán Hold: Az Oroszlán Holdú gyermek állandóan magára vonja szülei és környezete figyelmét, ezért hajlandó minden eszközt bevetni, könnyedén képes megjegyezni, hogy kinél mi a leghatásosabb eszköz a célja eléréséhez. Már a homokozóban kiderül, hogy ő a főnök. A nagylelkűségére és segítőkészségére hatva lehet irányítani.

Szűz Hold: Az életének szabályosan és pontos időbeosztással kell működnie már a kezdetektől. Csak tisztán érzi jól magát, ha szokásait figyelmen kívül hagyják, kitör az égi háború.  Érzelmeik visszafogottak, tartózkodnak minden idegentől, újdonságtól. Kevés gonddal járó gyermekek.

Mérleg Hold: Kiegyensúlyozott, derűs gyönyörű kisbabák. Aktívak és kíváncsiak. Mindenkinél jobban ért szülei puhára főzéséhez, mindenkit le tud venni a lábáról. Szeret szép és elégedett lenni. Barátságos természete hagyja magát vezetni, a dicséret a lételeme és szeretetével hálálja meg.

Skorpió Hold: Fontos neki az otthon melege, a szülök jelenléte, de egyedül is jól elvan. Szereti a sötét bújós helyeket, szeret gyűjtögetni, raktározni, kíváncsi a tiltott dolgokra. Nagyon érzékeny, de magába zárja a sérelmeit talán örökre, de ha kitör, jobb ha a szülő is fedezékbe vonul. Korán érő, de ne kezeljük mini felnőttként.

Nyilas Hold: A kis bohócok, derűs, mozgékony gyermekek. Élénk a fantáziájuk, szeretnek szórakoztatni, tudásvágya csillapíthatatlan, fontos számára a külső visszajelzés. Szereti a szabadságot. Korábban kell elengedni a kezét, mint más gyereknek.

Bak  Hold: Már születésétől tudja mit akar, ritkán veszti el a türelmét, érdemes odafigyelni szokásaira, mert ennek felborítása okoz problémát szülei életében is. Erős akarattal és kitartással hajt céljai eléréséért. Nagyobb igénye van a szeretetre, mint amit mutat.

Vízöntő Hold: A Vízöntő nyugodtnak látszik, aki kevéssel is beéri, de teljesen váratlanul reagálhat, minden magyarázat nélkül. Már korán látszik rajta, hogy gyors és zseniális a gondolkodása, nem lehet becsapni. A feladatait villámsebesen oldja meg. Ösztönös tehetség, a különlegességre érzékeny és fogékony. Fontos számára, hogy a körülötte lévők jól érezzék magukat.

Halak Hold: Hatalmas mennyiségű szülői türelemre van szükség a Halak Holdhoz, akkor eszik és alszik, amikor neki tetszik, akaratát napokig tartó némaságával vagy heves zokogással éri el. Szereti a felnőtt társaságot, mert a gyerekek nyüzsgése idegesíti. Rengeteg szeretetre, állandó figyelemre és gyengédségre vágyik. A szülő ölébe befészkelni magát, és történeteket hallgatni a legszebb a számára. Gyógyító védelmet igényel testileg-lelkileg.

Kapcsolódó írások