Gyerektükör

Előző Következő

A gyermekkor fontos szerepet játszik egy felnőtt személyiségének kialakulásában, hiszen a szülőktől ellesett példa az, ami alapján formálódik ...

 • 2013.08.06 Olvasson mesét beteg gyerekeknek!

  Országszerte várják azoknak az önkénteseknek a jelentkezését, akik meseolvasással segítenék kórházban fekvő beteg gyerekek gyógyulását.

 • 2013.08.06 Egészségesen táplálkoznak gyermekeink?

  Túl sok cukor, csokoládé, chips van a kisiskolások "étlapján". Ahhoz, hogy ez a kép pozitív irányba változzon, a szülők és a szakemberek ismereteinek folyamatos bővítésére is szükség van, mivel egy nagyszabású kutatás szerint a megkérdezett gyermekorvosok és védőnők sem tudnak "naprakészen" mindent a kiegyensúlyozott táplálkozás egyes témaköreiről, különösen a telítetlen zsírsavak táplálkozásbeli előnyeiről. Ez derült ki a GFK gyermekorvosok és védőnők körében végzett, gyermekek táplálkozásával kapcsolatos kutatásából.

 • 2013.08.05 Csecsemőt adtak el a kórházi szülészetről

  A szülőket megtévesztve eladtak egy egészséges csecsemőt a kórházi szülészetről az északnyugat-kínai Senhszi tartományban. Az intézmény igazgatóját és két helyettesét elbocsátották az állásából, a vétkes orvost és két társát pedig emberkereskedelem gyanújával őrizetbe vették, a nyomozás folytatódik.

 • 2013.08.04 Mogyoróval megszüntethető a mogyoróallergia

  Ha fokozatosan egyre több földimogyorót adnak az erre allergiás gyermeknek, idővel megszüntethető a betegség - állapította meg egy kutatás.

 • 2013.08.04 Alvászavarok gyermekkorban

  Az újdonsült szülőket alaposan kimeríti a csecsemő körüli megannyi teendő, a huszonnégy órás készenlét. A nappali "folyamatos üzemmódot" a szülők többsége minden zokszó nélkül tudomásul veszi, ám ahogy cseperedik a kicsi, egyre többször kérdezik jobb híján egymástól , mikor jön már végre el az az idő, amikor végigalhatják az éjszakát.

 • 2013.08.02 Zsírt a gyerekeknek

  Egy új felmérés kimutatta, hogy néhány bölcsődében a gyerekek túl sok zöldséget és gyümölcsöt kapnak, a keményítőtartalmú szénhidrátokból pedig kevesebbet, mint amennyi az energiaigényük lenne. Az egészséges táplálkozásról szóló üzenetek ennyire összezavartak volna bennünket arról, hogy mit egyen a gyerek?

 • 2013.08.02 Táborozni soha sem késő

  A gyerekeknek a nyár többek között a táborozás időszaka. Bár nem minden gyerek szeret táborba menni, azért az a tapasztalatom a kínálatot végignézve, hogy minden gyermek találhat kedvére valót. Íme néhány ötlet gyerekeknek és szülőknek.

 • 2013.08.02 Gerincproblémák gyermekkorban

  Mind a gyermek, mind a felnőtt kori gerincproblémák kialakulásánál említést kell tennünk a testtartásról. Jövet-menet az utcán nem csak felnőtteket látunk hanyag testtartással, hanem bizony már gyermekeket is. Tartáshiba a gerincoszlop fiziológiás eltérése. Ennek oka lehet a rossz testtartás, kötőszöveti vagy izomgyengeség. Sajnos a tartáshibák többsége már gyermekkorban kialakul.

 • 2013.08.02 Szappan nélkül kisebb lesz a gyerek

  A tiszta ivóvízhez és szappanhoz való hozzáférés nemcsak javítja a higiéniai körülményeket, de befolyásolhatja a kisgyermekek növekedését is brit kutatók szerint.

 • 2013.08.01 Anyatej és vírusvédelem: Augusztus 1-je a szoptatás világnapja

  Szinte minden édesanya szoptatni szeretne, amikor hazamegy a babával, és fél év után több mint 70 százalékuk még anyatejjel táplálja újszülöttjét a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának kérdőíves felmérése szerint. Ma van a szoptatás világnapja, kezdődik a szoptatás világhete, az egészségügyi szervezetek 120 országban hívják fel a figyelmet az anyatejes táplálás fontosságára.