Gyerektükör

Előző Következő

A gyermekkor fontos szerepet játszik egy felnőtt személyiségének kialakulásában, hiszen a szülőktől ellesett példa az, ami alapján formálódik ...

 • 2013.08.24 Folyadékpótlás kisgyermekkorban

  A gyerekek folyadékigénye az életkorral és az évszakokkal együtt változik. A kevés folyadékfogyasztás csecsemőknél könnyen vezethet kiszáradáshoz, nagyobb gyerekeknél pedig csökkenti a koncentrációs- és teljesítőképességet, fejfájás alakulhat ki. Mikor, mit és mennyit igyanak a gyermekek?

 • 2013.08.24 Intim beszélgetések Kriston Andreával: Nő lesz a lányból

  Kriston Andreát élmény hallgatni. Bárcsak minél több nő, sőt, kislány beszélgethetne vele arról, amit még soha nem kérdezett meg senkitől! A nőiségről, amely egyszerre feladat és felelősség... Ebben a sorozatban - mint egy puha beszélgetősarokban - mindezekről szó esik. Most azt jártuk körül, mit tehet egy anya azért, hogy minél jobban felkészítse kislányát a felnőtt szerelemre.

 • 2013.08.23 Játszótéri balesetek

  A statisztikák szerint a tizennyolc év alatti gyerekek közül ugyanannyian halnak meg véletlen balesetekben, mint betegségekben. Kis odafigyeléssel a tragédiák nagy részét megelőzhetnénk. A legfontosabb tudnivalókról dr. Rente Judit gyermekorvos beszélt lapunknak.

 • 2013.08.23 A babáknak is fontos a friss levegő!

  Sok anyuka panaszkodik arról, hogy nem eszik vagy nem alszik rendesen a kisgyermeke. Ilyenkor vajon felmerül a kérdés az édesanyákban, hogy a kicsi egyáltalán éhes-e vagy kellően elfáradt-e? A csecsemők és kisgyerekek egészséges fejlődésének egyik fontos feltétele a szabad levegőn való tartózkodás. Így előfordulhat, hogy egy kiadós séta a szabadban megoldja az evés-alvás problémát.

 • 2013.08.22 Miért kapnak jobb osztályzatokat a lányok az iskolában?

  A lányok felülmúlják teljesítményben a fiúkat az iskolában, mert helyesebbek és "kellemesebbek" - állítják izraeli kutatók.

 • 2013.08.21 Hibázott a gyermekorvos az éhen halt kisfiú ügyében

  Szabó Máté szerint nem tett eleget kötelezettségeinek az a gyermekorvos, aki az Agárdon éhen halt kisfiút kezelte.

 • 2013.08.21 Megelőzhető mozgásszervi megbetegedések

  A mozgásszervrendszer fejlődésével gyermekeinket folyamatosan veszélyeztetik a korosztályra jellemző elváltozások, melyeknek megvannak a jellegzetes betegségei, illetve a betegséget vagy elváltozást előidéző vagy fokozó tényezők. A legtöbb probléma azonban megelőzhető, ha tudjuk, hogy mire is kell figyelnünk.

 • 2013.08.20 Távoli szeretet

  A dolgozó anyák, akiknek nincs idejük arra, hogy minden egyes alkalommal személyesen nyugtassák meg gyermekeiket, sokat tehetnek azzal is, ha felhívják őket. A legújabb kutatások szerint ugyanis ezzel legalább olyan hatást érhetnek el, mintha megölelgetnék gyermekeiket.

 • 2013.08.19 Hogyan mossunk fogat?

  A fogmosás egyszerű műveletnek tűnik, mégsem árt tudatosan végezni, betartva az alábbi hét tanácsot.

 • 2013.08.19 A fiúmagzatnak kevesebb az esélye a túlélésre

  Az iparilag fejlett államokban a fiúk körében magasabb a csecsemőhalandóság, mint a lányok között, bár a különbség az 1970-es évek óta csökken - derült ki egy amerikai kutatásból. A helyzet 1970-ben volt a legrosszabb ebből a szempontból.