Gyerektükör

Előző Következő

A gyermekkor fontos szerepet játszik egy felnőtt személyiségének kialakulásában, hiszen a szülőktől ellesett példa az, ami alapján formálódik ...

 • 2013.09.30 Ez a mi jövőnk - Beszéljünk a fogamzásgátlásról!

  A világon az évente bekövetkező 208 millió terhesség 41%-a nem előre tervezett.

 • 2013.09.27 Családostul a fogorvosnál

  Ha a szülők rendszeresen járnak fogorvosi ellenőrzésekre, a gyerekeket is sokkal könnyebb rávenniük erre - derült ki egy új amerikai tanulmányból. Mivel a gyermekkori fogszuvasodás egyre gyakoribb, a gyermekek fogápolási programjainak a szülőket is célba kell venniük.

 • 2013.09.27 Nem érdemes másolni

  A házi feladatok lemásolásának szokása legalább olyan idős, mint a tanulás maga. A mostani, laptopokkal és online oktatással teli világban vajon mennyire gyakori a házi feladatok lemásolása, és mennyire károsítja ez az oktatást? Egy nemrég megjelent tanulmány szerint ez a fajta csalás az egyik leggyakoribb oka a bukásnak. Az okokat a kansasi egyetem kutatói keresték.

 • 2013.09.26 Veszélyes játék!

  A játszóterek remek alkalmat kínálnak a gyermekek számára, hogy kirohangálják és jól érezzék magukat, azonban a szülőknek itt is vigyázni kell rájuk és meg kell védeniük őket néhány potenciális veszélyforrástól. A játszótéri sérülések sok esetben mindössze aprócska vágások vagy karcolások, de a szülőknek tudniuk kell, hogy előfordulhatnak súlyosabb, esetleg végzetes esetek is.

 • 2013.09.25 Ideális táplálék

  A gyermekorvosok és a kitűnő védőnői hálózat munkájának eredményeként Magyarországon az utóbbi években örvendetesen emelkedett a szoptatási arány. Az a cél, hogy hat hónapos koráig minden csecsemő kizárólag csak anyatejet kapjon, s a szoptatást egyéb táplálékok bevezetése után is folytassák. Amelyik édesanya nem szoptatja gyermekét, olyan védelemtől fosztja meg, amely a későbbiekben nem pótolható.

 • 2013.09.25 Mennyi zsebpénzt adjunk a gyereknek?

  Pszichiáter szakértőink a zsebpénz témája körül felmerülő kérdésekre válaszolnak.

 • 2013.09.23 Tetováltatni könnyű. Na de eltüntetni?

  Egy most megjelent olasz kutatás szerint sok kamasz gondolkodik tetováláson, de kevesebb, mint a fele tudja, eltávolításuk mit von maga után. A felmérésben 4 277, 14-22 éves középiskolást kérdeztek meg az olaszországi Veneto tartományban. 40 százalékuk nem volt tudatában a tetoválás eltüntésének nehézségeivel.

 • 2013.09.20 Kemoterápiát kapott terhessége alatt - Megszületett a baba

  Egészséges gyermeknek adott életet az az emlőrákban szenvedő 38 éves nő, aki terhessége alatt kemoterápiás kezelést kapott - közölte az Országos Onkológiai Intézet az MTI-vel.

 • 2013.09.19 Tanulási nehézségek és a vérszegénység

  A vérszegénység komoly gondokat okozhat a felnőtteknek és a gyereknek egyaránt, hiszen ez az állapot azt is eredményezheti, hogy a kisebbek kevesebbet rohangálnak, fáradékonyabbak, a nagyobbak pedig tanulási nehézségekkel szembesülhetnek.

 • 2013.09.18 Tejjel a fogszuvasodás ellen?

  A nem reggeliző gyerekek fogai lényegesen rosszabbak, reggeliző társaiknál, főleg akkor, ha utóbbiak sok tejterméket fogyasztanak - mutatta ki egy amerikai vizsgálat.