Gyerektükör

Előző Következő

A gyermekkor fontos szerepet játszik egy felnőtt személyiségének kialakulásában, hiszen a szülőktől ellesett példa az, ami alapján formálódik ...

 • 2013.10.08 Megfázás szövődménye is lehet: az orrmelléküreg-gyulladás

  Az orrmelléküregek szerves részei a felső légutaknak, ennél fogva a felső légúti gyulladásokat - nátha, garatgyulladás, torokgyulladás, mandulagyulladás - igen gyakran kíséri az orrmelléküregek érintettsége is. Miről ismerjük fel és hogyan kezeljük az orrmelléküreg-gyulladás tüneteit?

 • 2013.10.07 Háziállatoktól kapható fertőzések

  A háziállatok sok örömet adnak, a gyermeket felelősségtudatra, kötelezettségvállalásra, áldozatkészségre nevelik. Egyedülállónak, idős embernek társat, gondoskodási lehetőséget, szinte családtagot jelent egy kutya vagy macska. A háziállatoktól kapható bőrbajok elsősorban a fiatal korosztályt érintik.

 • 2013.10.07 Nem kérnek a babakötvényből a szülők

  Nem viszik át a szülők a banknál nyitott babakötvényeket az államkincstárhoz.

 • 2013.10.04 Harmincöt hetes magzati korra alakul ki a fájdalomérzékelés

  Koraszülött babákkal végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy 35 hetes magzati kornak megfelelő életkortól tudják megkülönböztetni a fájdalmas ingert az egyszerű érintéstől - írta a ScienceDaily című tudományos ismeretterjesztő portál.

 • 2013.10.04 A bántalmazott gyerekek DNS-e gyorsabban öregszik

  Genetikai állományukban évekkel idősebbek lehetnek kronológiai életkoruknál az erőszakot elszenvedett gyerekek - derült ki amerikai kutatók elemzéséből.

 • 2013.10.04 Már az ötévesek is depressziósok

  Egy nemrégiben elkészült felmérés kimutatta, hogy az Egyesült Királyságban nagyjából 80 000 gyerek szenved depresszióban, közülük is körülbelül 8000 a tíz év alatti. Szakemberek szerint a gyerekkor egyre stresszesebbé válik, mind a közösségi médiák, mind a kortársak részéről nagy a nyomás, a rengeteg iskolai dolgozat és az egyre gyakrabban széteső családok pedig csak tovább növelik a gyerekekre nehezedő terheket.

 • 2013.10.02 Napi három óra a képernyő előtt

  10-12 éves magyar gyerekek naponta átlagosan három órát töltenek tévénézéssel vagy számítógépezéssel, tízből egy diák nem ebédel napi szinten, 15%-uk pedig minden nap fogyaszt gyorséttermi ételt - derült ki a Nestlé NUTRIKID kutatásából, amelyben a programban résztvevő, illetve nem résztvevő gyerekek egészséges életmóddal kapcsolatos tudását és attitűdjét vizsgálták.

 • 2013.10.02 A többség támogatja a gyerekek halálhoz való jogát

  A belgák elsöprő többsége, 74 százaléka támogatja, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kiskorúak is kérhessék orvosaiktól, hogy vessenek véget életüknek - derül ki a La Libre Belgique által szerdán közzétett, reprezentatív közvélemény-kutatási adatokból.

 • 2013.10.01 Mogyoróallergia

  Egy új felmérés szerint a mogyoróallergiában szenvedő gyermekek száma az elmúlt évtizedekben több, mint háromszorosára emelkedett, annak ellenére, hogy a valóban ezzel a betegséggel küzdők száma továbbra is alacsony maradt. "Az eredmények azt mutatják, hogy riasztóan emelkedik a mogyoróallergiás gyermekek száma, miközben ugyanúgy, de kevésbé drámaian nő az ételallergiások aránya" - mondta el Dr. Scott H. Sicherer, a Mount Sinai School of Medicine gyermekgyógyász professzora, a vizsgálat vezetője egy sajtóközleményben.

 • 2013.10.01 Nincs több Coca-Cola a suliban

  A Coca-Cola magyarországi hálózata keddtől nem szállít magas cukortartalmú üdítőt az iskolai büféknek - írja a Napi.hu.