Gyerektükör

Előző Következő

Létezik tökéletes gyereknevelési elv? Milyen alapszabályokat érdemes lefektetni otthon? Szülőként sok olyan helyzettel találkozhat az ember, ...

 • 2011.07.04 Félmillió brit gyereknek van májbetegsége az elhízás miatt

  Félmillió brit gyerek szenved májbetegségben az elhízás miatt - közölte a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása vasárnap.

 • 2011.05.26 Mit csináljunk több tízezer hiperaktív gyermekkel nyáron?

  A hazai hiperaktív gyermekek és szüleik egyharmada nem is találkozik a megfelelő szakemberekkel életük során. 10 gyermek közül átlagban csak 4 jut el a diagnózisig, de közülük is csupán 2 gyermek kap ellátást, szüleik még így is tanácstalanok maradnak.

 • 2011.05.10 Hogyan segíthet a Családvédelmi Szolgálat?

  Amikor egy pár megtudja, hogy babát vár, sok esetben még akkor is megrémül, ha közösen tervezték a terhességet. Hiszen a magzat léte számtalan kérdést vet fel a jövővel, az egyéni tervekkel és magával a párkapcsolattal összefüggésben. Hát még akkor, ha (egyelőre) nem tervezték a gyermekvállalást!

 • 2011.04.04 Védjük oltással a gyerekeket!

  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Régiójának irodája által szervezett Európai Védőoltási Hét üzenete, hogy minden gyermeknek - különös tekintettel a sérülékeny csoportokra - szüksége és joga van a védőoltással megelőzhető betegségek elleni védelemre. E kezdeményezés célja a védőoltási tevékenység tudatosságának fokozása mind a szülők, mind az egészségügyi dolgozók körében, továbbá a védőoltással megelőzhető betegségekre és a védőoltásokra vonatkozó ismeretek növelése annak érdekében, hogy emelkedjen az oltottak száma.

 • 2011.03.11 Hétvégi gyerekprogramok - 2011 03.12- 03.15

  Hétvégi gyerekprogramok - 2011 03.12- 03.15