Gyerektükör

Előző Következő

Ahogy egyik napról a másikra beköszöntött a hideg, olyan hirtelen jelentek meg a gyerekeknél a felső légúti betegségek. Az orrfolyással, enyhe ...

 • 2012.05.28 Kiderült, miért esznek a gyerekek annyi édességet

  Német kutatók vizsgálata szerint a gyerekek sokkal nagyobb cukortartalmú ételeket éreznek édesnek, mint a felnőttek.

 • 2012.05.26 Gyermeknapi programok

  Részletes gyermeknapi programok

 • 2012.05.18 Milyen az egészséges bélflóra?

  Bélrendszerünk több futballpályányi belső felületén rengeteg mikroorganizmus található, hasznosak és kártékonyak egyaránt. Amíg ezek egyensúlyban vannak, addig nincs baj. Ám ha felborul az egyensúly - akár egy antibiotikum-kúra következtében -, minél hamarabb helyre kell állítanunk azt. Ehhez nem árt tudnunk, mik azok a pro- és prebiotikumok...

 • 2012.05.12 Gyorsul az örökbefogadás és az apai elismeréshez kapcsolódó ügyintézés

  Egyszerűsödnek és életszerűbbek lesznek az örökbefogadáshoz és az apai elismeréshez kapcsolódó eljárások - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az MTI-vel. A kormány nevében Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken nyújtotta be az erről szóló egyes családjogi és cégjogi eljárások egyszerűsítéséről szóló törvényjavaslatot.

 • 2012.05.11 Mikor menjen a gyerek iskolába?

  Az iskolakezdéssel egy új korszak kezdődik a gyerek életében. Megváltozik a napirendje, egy új közösség tagja lesz, új kihívásokkal találkozik. Vajon érett-e már minderre a kicsi? Fejes Enikő pszichológust, óvodapedagógust kérdeztük arról, hogyan lehet jól dönteni.

 • 2012.05.10 Gyermekünk születik! - Tanácsok az első hetekre

  Az elsőgyermekes szülők gyakran tele vannak bizonytalansággal: akadnak, akik jó előre igyekszenek mindent elrendezni, míg mások csak a szülés előtti pillanatokban kezdenek kapkodni. Nem árt ezért, ha kérdéseinkkel a választott gyermekorvost még a szülés előtt felkeressük, mert sok bizonytalanságot eloszlathat egy ilyen találkozás. A Születés Hete alkalmából a Dr. Rose Magánkórház gyermekorvosa, dr. Pintér Zsolt összegyűjtötte a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

 • 2012.05.09 Az új köznevelési törvény

  Az Országgyűlés 2011. decemberében elfogadta az előzetesen sokat itatott új köznevelési törvényt. Milyen új elemeket tartalmaz az új törvény, és ezek hogyan érintik a gyermekeket, szülőket, pedagógusokat?

 • 2012.03.23 Hagyományos táplálás

  Az amerikai Betegség-ellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) bejelentette, hogy a 2010. évre előirányzott országos célkitűzésnek megfelelően a 2007-ben születettek háromnegyede, vagyis hárommillió újszülött kezdte az életét anyatejes táplálással. Hat és tizenkét hónappal később azonban az anyatejes babák száma drámai mértékben visszaesett.

 • 2012.03.02 Veled leszünk egy család II. - Az ivarsejt-donáció

  Magyarországon számos olyan pár vágyik gyermekre, akiknél a férfi, vagy a női oldalról meddőségi probléma áll fent, illetve előfordul, hogy a pár mindkét tagjánál szomatikus, azaz testi okokból akadályoztatott a gyermekvállalás

 • 2012.02.22 Vitaminvadászat

  A tél végén is gyakori a lázzal, náthával, köhögéssel járó megbetegedések. A gyerekek különösen veszélyeztetettek, pedig a fertőzések nagy része megelőzhető lenne helyes életmóddal, megfelelő táplálkozással.