Gyerektükör

Előző Következő

Ha a kisgyermeknél allergiás tünetek jelentkeznek, az esetek nagy részében a tojás vagy a tej fogyasztása okozza a panaszokat. Ilyenkor a problémás ...

 • 2013.07.02 Koszos medencék

  A nyilvános medencék a különböző fertőzések miatt meglehetősen kétes hírnevet szereztek maguknak. Vajon megalapozatlanok az aggályok, vagy igenis van mitől félnünk? Egy amerikai ellenőrzési hullám következtében az Egyesült Államokban majdnem minden nyolcadik uszoda azonnal bezárt a koszos víz, a nem megfelelő biztonsági felszerelések vagy egyéb súlyos hiányosságok miatt.

 • 2013.07.01 Vegetáriánus gyermekek

  Mióta édesanya vagyok többször vettem részt olyan beszélgetéseken, amikor szülők pro és kontra próbálták meggyőzni egymást, miért jó, ha gyermekünket vegetáriánusnak neveljük. Vajon tényleg jó? Milyen elveket kellene követnünk gyermekünk táplálásánál?

 • 2013.06.27 Az anyatej segíthet feljebb jutni a társadalmi ranglétrán

  Magasabbra juthatnak a társadalmi ranglétrán azok, akiknek gyermekkorban az anyatej jelentette a fő táplálékforrást - állapította meg egy új tanulmány.

 • 2013.06.26 Ritka betegség: 16 éves, de 60-nak néz ki

  Zara Hartshorn, egy angol tinédzser, aki kegyetlen csúfolódások és fizikai bántalmazás céltáblája volt éveken át a kinézete miatt. A lány édesanyjától örökölte a lipodystrophy nevű genetikai betegséget, ami ráncossá teszi bőrét.

 • 2013.06.25 Amikor az immunrendszer a bélrendszer ellen fordul

  Az elmúlt 10-15 évben megduplázódott a Crohn-betegségben szenvedő gyerekek száma a fejlettebb országokban; míg néhány évtizede gyermekkorban ez a súlyos bélbetegség szinte ismeretlen volt, ma már csecsemőkorban is előfordul, ráadásul az ebben szenvedő 5 év alatti gyerekek száma rohamosan nő - olvasható a Semmelweis Egyetem honlapján.

 • 2013.06.21 Nyári táborozás

  Olvasónk gyermekei nyári táboroztatásával kapcsolatban kérdezte szakértőinket, Dr. Nemes Rozáliát és Dr. Piczkó Katalin pszichiátert.

 • 2013.06.20 Mit igyon a gyermek a hőségben?

  A gyerekek folyadékigénye az életkorral és az évszakokkal együtt változik.A kevés folyadékfogyasztás csecsemőknél könnyen vezethet kiszáradáshoz, nagyobb gyerekeknél pedig csökkenti a koncentrációs- és teljesítőképességet, fejfájás alakulhat ki.

 • 2013.06.20 Féregveszély! Vigyázzunk a kutyákkal és a homokozókkal

  Keveset hallunk róla, pedig jó, ha tudjuk: létezik egy olyan bélféreg, amely a kutya közvetítésével az emberbe jutva súlyos megbetegedést okozhat. Különösen a kisgyermekek veszélyeztetettek, akiknek akár a látásába is kerülhet a túl szoros kutya-ember barátság. Szakértőnk: dr. Süveges Ildikó szemész professzor.

 • 2013.06.19 Autizmust okozhat a rossz levegő

  A gyermeküket erősen szennyezett környezetben váró nők kétszer olyan gyakran szülhetnek autista gyermeket, mint a tisztább vidéken élő terhesek - mutatta ki egy amerikai tanulmány.

 • 2013.06.17 Zsebpénzt a gyermeknek?

  Valóban szükséges zsebpénzt adni a gyereknek és ha igen, mennyi legyen az összege és mikor kapja meg?