Gyerektükör

Előző Következő

A gyermekkor fontos szerepet játszik egy felnőtt személyiségének kialakulásában, hiszen a szülőktől ellesett példa az, ami alapján formálódik ...

 • 2012.06.04 A koraszülötteknél nagyobb a későbbi mentális problémák kockázata

  Svéd és brit kutatók 1,3 millió ember adatainak elemzésével arra a megállapításra jutottak, hogy a koraszülöttként világra jött embereknél későbbi életük során nagyobb a mentális zavarok megjelenésének kockázata.

 • 2012.06.01 Tejjel koccintottak a Sztárok a Tej Világnapján!

  Tejjel koccintva ünnepelték a Tej Világnapját a Rippel Fivérek, Lola, és DJ Dominique. A népszerű artistapáros, a fiatal énekesnő és a közismert lemezlovas egy, a tejfogyasztást népszerűsítő edukációs kampány szereplőiként csatlakozott a korábban a Nemzetközi Tejszövetség, majd az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Világszervezete (FAO) által kezdeményezett nemzetközi eseményhez. A Tej Világnapjának célja, hogy világszerte felhívja a figyelmet a tejfogyasztás fontosságára és egészséges táplálkozásban játszott szerepére.

 • 2012.05.28 Az egészséges gyermek fehérjeszükséglete

  A fejlett ipari országokban a gyermekek többsége szükségleténél nagyobb mennyiségben fogyaszt fehérjét. Reggelire tej, kakaó vagy tejeskávé, ebédre húsos étel, uzsonnára néhány szelet felvágott kerül a kenyérre, vacsorára pedig újra húst fogyasztanak.

 • 2012.05.28 Kiderült, miért esznek a gyerekek annyi édességet

  Német kutatók vizsgálata szerint a gyerekek sokkal nagyobb cukortartalmú ételeket éreznek édesnek, mint a felnőttek.

 • 2012.05.26 Gyermeknapi programok

  Részletes gyermeknapi programok

 • 2012.05.18 Milyen az egészséges bélflóra?

  Bélrendszerünk több futballpályányi belső felületén rengeteg mikroorganizmus található, hasznosak és kártékonyak egyaránt. Amíg ezek egyensúlyban vannak, addig nincs baj. Ám ha felborul az egyensúly - akár egy antibiotikum-kúra következtében -, minél hamarabb helyre kell állítanunk azt. Ehhez nem árt tudnunk, mik azok a pro- és prebiotikumok...

 • 2012.05.12 Gyorsul az örökbefogadás és az apai elismeréshez kapcsolódó ügyintézés

  Egyszerűsödnek és életszerűbbek lesznek az örökbefogadáshoz és az apai elismeréshez kapcsolódó eljárások - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az MTI-vel. A kormány nevében Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken nyújtotta be az erről szóló egyes családjogi és cégjogi eljárások egyszerűsítéséről szóló törvényjavaslatot.

 • 2012.05.11 Mikor menjen a gyerek iskolába?

  Az iskolakezdéssel egy új korszak kezdődik a gyerek életében. Megváltozik a napirendje, egy új közösség tagja lesz, új kihívásokkal találkozik. Vajon érett-e már minderre a kicsi? Fejes Enikő pszichológust, óvodapedagógust kérdeztük arról, hogyan lehet jól dönteni.

 • 2012.05.10 Gyermekünk születik! - Tanácsok az első hetekre

  Az elsőgyermekes szülők gyakran tele vannak bizonytalansággal: akadnak, akik jó előre igyekszenek mindent elrendezni, míg mások csak a szülés előtti pillanatokban kezdenek kapkodni. Nem árt ezért, ha kérdéseinkkel a választott gyermekorvost még a szülés előtt felkeressük, mert sok bizonytalanságot eloszlathat egy ilyen találkozás. A Születés Hete alkalmából a Dr. Rose Magánkórház gyermekorvosa, dr. Pintér Zsolt összegyűjtötte a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

 • 2012.05.09 Az új köznevelési törvény

  Az Országgyűlés 2011. decemberében elfogadta az előzetesen sokat itatott új köznevelési törvényt. Milyen új elemeket tartalmaz az új törvény, és ezek hogyan érintik a gyermekeket, szülőket, pedagógusokat?