Gyerektükör

Előző Következő

A minél gyorsabb terápiás ellátás érdekében fontos a gyermekek depressziós tüneteinek korai felismerése, mert a diagnosztizáltan páciensek ...

 • 2013.07.27 A mozgás nem minden

  Tévedés, hogy a mozgásszegény életmód miatt lesznek túlsúlyosak az emberek - vélik angol tudósok. Egy 11 éven át végzett, több mint 200 gyermek részvételével zajlott vizsgálatsorozat alapján feltételezhető - vélik angol szakemberek - hogy nem a mozgásszegény életmód vezet az elhízáshoz. A meghökkentő eredményre jutott tudósok szerint a dolog épp fordítva igaz: az elhízás teszi az embereket egyre kevésbé aktívvá.

 • 2013.07.26 Így alakul ki a macskaszőr-allergia

  A macskákat gyakran vádolják allergia okozásával. Tudósok felfedezték, milyen folyamat váltja ki a tüneteket, ez pedig lehetővé teheti a gyógyszeres kezelést.

 • 2013.07.26 Ilyen hatással van egészségünkre a mobiltelefon

  Szinte minden embernek van mobiltelefonja, mégis nagyon kevesen tudják, milyen hatást gyakorolhatnak a készülékek egészségünkre. Egyes kutatások szerint a legnagyobb probléma, amit okozhat legfeljebb a fülcsengés lehet, más szakértők azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy a mobiltelefonok okozhatnak egyelőre ismeretlen biológiai változásokat.

 • 2013.07.25 Egyre boldogtalanabbak a gyerekek

  Egyre boldogtalanabbak a brit tizenévesek, aggódnak az iskola, a külsejük, a választási lehetőségeik és a szabadságuk miatt - derült ki egy reprezentatív felmérésből.

 • 2013.07.24 Nem mindegy, hol és kivel alszik a baba

  A hetente egynél többször az édesanyjuktól távol alvó babák a bizonytalan kötődés jeleit mutatják - derült ki egy új tanulmányból.

 • 2013.07.24 Katalin és Vilmos megmutatta a csöppséget

  Hatalmas tömeg és a média munkatársai előtt először mutatta meg kisfiát Katalin hercegnő és Vilmos herceg.

 • 2013.07.23 Gyerekek a Facebook-on!

  Egy friss reprezentatív felmérés szerint a 13 év alatti magyar gyermekek egynegyede már facebookozik. Ez egyrészt ellenkezik a közösségi portál szabályaival, másrészt jelentős adatvédelmi és nevelési kérdéseket vet fel.

 • 2013.07.23 Fiú a trónörökös! Megszületett Katalin és Vilmos gyermeke

  Fia született hétfőn Vilmos hercegnek, a brit trón várományosának és hitvesének, Katalin hercegnőnek.

 • 2013.07.22 Kórházba szállították Katalin hercegnőt

  Kórházba szállították hétfő reggel Katalin cambridge-i hercegnőt, Vilmos herceg várandós feleségét.

 • 2013.07.17 Szénsavas kamaszkor

  Egy új tanulmány szerint, azok a fiatal lányok, akik sok szénsavas italt isznak, nagyobb valószínűséggel folytatnak egészségtelen étrendet kamaszkoruk alatt, mint azok a társaik, akik nem isznak rendszeresen ilyet. A tíz éven át tartó vizsgálatok azt mutatták, hogy azok, akik öt évesen már szénsavasat ittak, a vizsgált 10 év folyamán a táplálkozási standardoknak nem éppen megfelelő étrendet folytattak.