Gyerektükör

Előző Következő

Gyermekünk születése után sok kérdés vetődik fel bennünk a fejlődésével kapcsolatban. Aggódunk a sírás miatt, vagy ha kiütések jelennek ...

 • 2013.10.04 Már az ötévesek is depressziósok

  Egy nemrégiben elkészült felmérés kimutatta, hogy az Egyesült Királyságban nagyjából 80 000 gyerek szenved depresszióban, közülük is körülbelül 8000 a tíz év alatti. Szakemberek szerint a gyerekkor egyre stresszesebbé válik, mind a közösségi médiák, mind a kortársak részéről nagy a nyomás, a rengeteg iskolai dolgozat és az egyre gyakrabban széteső családok pedig csak tovább növelik a gyerekekre nehezedő terheket.

 • 2013.10.02 Napi három óra a képernyő előtt

  10-12 éves magyar gyerekek naponta átlagosan három órát töltenek tévénézéssel vagy számítógépezéssel, tízből egy diák nem ebédel napi szinten, 15%-uk pedig minden nap fogyaszt gyorséttermi ételt - derült ki a Nestlé NUTRIKID kutatásából, amelyben a programban résztvevő, illetve nem résztvevő gyerekek egészséges életmóddal kapcsolatos tudását és attitűdjét vizsgálták.

 • 2013.10.02 A többség támogatja a gyerekek halálhoz való jogát

  A belgák elsöprő többsége, 74 százaléka támogatja, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kiskorúak is kérhessék orvosaiktól, hogy vessenek véget életüknek - derül ki a La Libre Belgique által szerdán közzétett, reprezentatív közvélemény-kutatási adatokból.

 • 2013.10.01 Mogyoróallergia

  Egy új felmérés szerint a mogyoróallergiában szenvedő gyermekek száma az elmúlt évtizedekben több, mint háromszorosára emelkedett, annak ellenére, hogy a valóban ezzel a betegséggel küzdők száma továbbra is alacsony maradt. "Az eredmények azt mutatják, hogy riasztóan emelkedik a mogyoróallergiás gyermekek száma, miközben ugyanúgy, de kevésbé drámaian nő az ételallergiások aránya" - mondta el Dr. Scott H. Sicherer, a Mount Sinai School of Medicine gyermekgyógyász professzora, a vizsgálat vezetője egy sajtóközleményben.

 • 2013.10.01 Nincs több Coca-Cola a suliban

  A Coca-Cola magyarországi hálózata keddtől nem szállít magas cukortartalmú üdítőt az iskolai büféknek - írja a Napi.hu.

 • 2013.09.30 Ez a mi jövőnk - Beszéljünk a fogamzásgátlásról!

  A világon az évente bekövetkező 208 millió terhesség 41%-a nem előre tervezett.

 • 2013.09.27 Családostul a fogorvosnál

  Ha a szülők rendszeresen járnak fogorvosi ellenőrzésekre, a gyerekeket is sokkal könnyebb rávenniük erre - derült ki egy új amerikai tanulmányból. Mivel a gyermekkori fogszuvasodás egyre gyakoribb, a gyermekek fogápolási programjainak a szülőket is célba kell venniük.

 • 2013.09.27 Nem érdemes másolni

  A házi feladatok lemásolásának szokása legalább olyan idős, mint a tanulás maga. A mostani, laptopokkal és online oktatással teli világban vajon mennyire gyakori a házi feladatok lemásolása, és mennyire károsítja ez az oktatást? Egy nemrég megjelent tanulmány szerint ez a fajta csalás az egyik leggyakoribb oka a bukásnak. Az okokat a kansasi egyetem kutatói keresték.

 • 2013.09.26 Veszélyes játék!

  A játszóterek remek alkalmat kínálnak a gyermekek számára, hogy kirohangálják és jól érezzék magukat, azonban a szülőknek itt is vigyázni kell rájuk és meg kell védeniük őket néhány potenciális veszélyforrástól. A játszótéri sérülések sok esetben mindössze aprócska vágások vagy karcolások, de a szülőknek tudniuk kell, hogy előfordulhatnak súlyosabb, esetleg végzetes esetek is.

 • 2013.09.25 Ideális táplálék

  A gyermekorvosok és a kitűnő védőnői hálózat munkájának eredményeként Magyarországon az utóbbi években örvendetesen emelkedett a szoptatási arány. Az a cél, hogy hat hónapos koráig minden csecsemő kizárólag csak anyatejet kapjon, s a szoptatást egyéb táplálékok bevezetése után is folytassák. Amelyik édesanya nem szoptatja gyermekét, olyan védelemtől fosztja meg, amely a későbbiekben nem pótolható.