Gyerektükör

Előző Következő

Az elmúlt hónapban nagyon sok család élete forgott a bölcsődei, óvodai évkezdés és az ezzel járó beszoktatási időszak körül. A gyermekközösségek ...

 • 2013.07.25 Egyre boldogtalanabbak a gyerekek

  Egyre boldogtalanabbak a brit tizenévesek, aggódnak az iskola, a külsejük, a választási lehetőségeik és a szabadságuk miatt - derült ki egy reprezentatív felmérésből.

 • 2013.07.24 Nem mindegy, hol és kivel alszik a baba

  A hetente egynél többször az édesanyjuktól távol alvó babák a bizonytalan kötődés jeleit mutatják - derült ki egy új tanulmányból.

 • 2013.07.24 Katalin és Vilmos megmutatta a csöppséget

  Hatalmas tömeg és a média munkatársai előtt először mutatta meg kisfiát Katalin hercegnő és Vilmos herceg.

 • 2013.07.23 Gyerekek a Facebook-on!

  Egy friss reprezentatív felmérés szerint a 13 év alatti magyar gyermekek egynegyede már facebookozik. Ez egyrészt ellenkezik a közösségi portál szabályaival, másrészt jelentős adatvédelmi és nevelési kérdéseket vet fel.

 • 2013.07.23 Fiú a trónörökös! Megszületett Katalin és Vilmos gyermeke

  Fia született hétfőn Vilmos hercegnek, a brit trón várományosának és hitvesének, Katalin hercegnőnek.

 • 2013.07.22 Kórházba szállították Katalin hercegnőt

  Kórházba szállították hétfő reggel Katalin cambridge-i hercegnőt, Vilmos herceg várandós feleségét.

 • 2013.07.17 Szénsavas kamaszkor

  Egy új tanulmány szerint, azok a fiatal lányok, akik sok szénsavas italt isznak, nagyobb valószínűséggel folytatnak egészségtelen étrendet kamaszkoruk alatt, mint azok a társaik, akik nem isznak rendszeresen ilyet. A tíz éven át tartó vizsgálatok azt mutatták, hogy azok, akik öt évesen már szénsavasat ittak, a vizsgált 10 év folyamán a táplálkozási standardoknak nem éppen megfelelő étrendet folytattak.

 • 2013.07.10 Az alvás rendszertelensége árthat a gyermek intelligenciájának

  Hatással lehet a gyermek intelligenciájára, ha a szülők nem alakítják ki idejében a lefekvés pontos menetrendjét - mutatta ki egy brit kutatás.

 • 2013.07.10 Hanyatt fekve ellaposodik a babák tarkója

  Az újszülöttek közel felének keletkezik lapos terület a fején kéthónapos korára, ha a hirtelen csecsemőhalál megelőzése érdekében a hátukon altatják őket - olvasható a CBSNews amerikai hírcsatorna online kiadásában.

 • 2013.07.05 A serdülőkori hormonális változások

  Tízéves kor után a gyermekek fejlődése látványosan felgyorsul. Megkezdődik a prepubertás időszaka, mely lányoknál az első menstruáció megjelenésével, fiúknál pedig az első magömléssel fejeződik be. A pubertás időszaka pedig akkor ér véget, amikor a hossznövekedés befejeződik. Addig azonban a serdülőknek és szüleiknek olyan testi és lelki változásokkal kell szembesülniük, melyek hatással vannak viselkedésükre és önbizalmukra, a serdülés folyamata ezért nagyfokú türelmet és megértést igényel.