Emberfeletti missziót vállal a gyógyíthatatlan kislány

Emberfeletti missziót vállal a gyógyíthatatlan kislány

Dóri(16), a gyermekhospice nagykövete, 2011 óta az alapítvány páciense, azonban a sors úgy hozta, hogy immár több, mint két esztendeje állandó lakója is lett a gyermekhospice intézménynek, mivel a lélegeztetett kislány körülményei és az állapota nem teszik lehetővé a családban élést. Szeretet teli gyámja mindenről gondoskodik a részére, azonban egyre nehezebben viselik a Dóri Házban zajló folyamatos fluktuációt és az anyagi nehézségekből eredő feszültséget, amelyet az alapítvány dolgozói évek óta kénytelenek megélni.


Magyarország első gyermekhospice Háza, 2010-ben nyitotta meg kapuit, Pécsett. A működtető Szemem Fénye Alapítványnak az elmúlt 7 év alatt nem sikerült elérnie a bérek, járulékok és a rezsi kifizetését lehetővé stabil anyagi hátteret, így évek óta hónapról hónapra élnek.

Dóri úgy döntött, hogy a tettek mezejére lép, és Gyura Barbara, elnök – és a magyar gyermekhospice létrehozója – oldalán országos méretű kampányba kezd a pécsi Dóri Ház megmentéséért. Ketten együtt keresik azokat a médiamegjelenési lehetőségeket, intelligens, jószándékú beszélgetős televíziós és rádióműsorokat, humánus újságírókat, empatikus cégvezetőket, akik segítségükre lesznek abban, hogy megmutathassák az ország lakóinak, hogy hogyan él, miről álmodik egy gyógyíthatatlan gyermek, milyen vágyai, szükségletei vannak, hogyan végzi például a kötelező tanulmányait a súlyos betegsége ellenére és, hogy mennyire fontos számára a gyermekhospice támogató közege.

Dóri mondja: ,,Valahogy… érzem, hogy tennem kell valamit, mert egyszerűen képtelen vagyok tétlenül végignézni ezt így, hogy részese vagyok, benne élek. Látom, hogy dől a ház össze apránként és mindenki halál nyugodtan nézi végig. Már komolyan sírni tudnék a helyzettől! Az utolsó csepp, hogy tétlenül nézem végig, hogy kicsúszik alólam az OTTHONOM, mert akárhogy nézzük is itt élek, itt lakom, a nővérek a szüleim, akik havonta cserélődnek, mert szarban van a haza, és ezt senki sem veszi észre."

(A fotó: illusztráció)


Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek