Csirkés sütőtökpüré 7 hónapos kortól

Csirkés sütőtökpüré 7 hónapos kortól

Ez a cikk több mint 200 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A gyermekek táplálásának első mérföldköve a 7. hónap, ekkor kezdhetjük meg a hozzátáplálást. A következő a 8. hónap (betöltött 7 hónap után), amikor már húst (csirke, pulyka) is adhatunk nekik. Mivel nem sózunk, nem fűszerezünk, érdemes olyan zöldséget, gyümölcsöt keresni, aminek már alapból van valamilyen íze és koruknak megfelelő. Ilyen a sütőtök, alma édeskés íze, ami jól kiegészíthető mással.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • fél sütőtök nagyobb darabokra vágva, kibelezve
  • fél csirkemell

A tisztítás után a sütőben süssük meg. A csirkemellet megpároljuk mindenféle só és fűszer nélkül. Ha megsült a sütőtök a húsát (1 adag kb. 1 nagyobb kocka) egy edénybe sütőtököt kanalazzuk bele, a csirkemellből pedig a negyedét aprítsuk hozzá. Turmixszoljuk jól össze. Ha szükséges, és van, akkor anyatejjel hígíthatjuk.

Csirkés sütőtökpüré 7 hónapos kortól

Tipp! A húslevest főzünk, akkor abból nyugodtan tegyünk bele egy fél csirkemellet. Ha van pároló edényünk, abban a legjobb megpárolni. Ha túl sűrű, és nincs anyatej, akkor vizet vagy elkészített tápszert is használhatunk.

Jó tudni! Sütőtököt már korábban, 6 hónapos kortól is adhatunk. Húst viszont csak 7 hónapos kor után. Ekkor még általában nincs a babáknak foga, ezért szükséges pépesíteni. Később, ha már ehhez hozzászoktak, elég jól összetörni és a húst apróra vágni.

Tápérték (100 g):

 

Sütőtök

Csirkemell

Energia

45 kcal

114 kcal

Fehérje

1,0 g

21,2 g

Zsír

0,1 g

2,6 g

Szénhidrát

11,6 g

0 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek