Családostul a fogorvosnál

Családostul a fogorvosnál

Ha a szülők rendszeresen járnak fogorvosi ellenőrzésekre, a gyerekeket is sokkal könnyebb rávenniük erre - derült ki egy új amerikai tanulmányból. Mivel a gyermekkori fogszuvasodás egyre gyakoribb, a gyermekek fogápolási programjainak a szülőket is célba kell venniük.

Dr. Inyang Isong, a Massachusetsi Közkórház gyermekgyógyásza 6107, 2 és 17 év közötti gyerekeket és szüleiket kérdezte ki és kiderült, hogy a felmérést megelőző egy évben a gyerekek 77, a felnőttek 64 százaléka járt fogorvosnál. Azonban a rendszeresen fogorvoshoz járó szülők gyermekeinek 86 százaléka esett át fogászati vizsgálaton, szemben a másik csoport 63 százalékával. A vizsgálatban résztvevő szülők nagy része dolgozott és volt egészségbiztosítása, de sokan az anyagiak miatt nem járnak fogorvoshoz.

A fogszuvasodás egyike a leggyakoribb krónikus betegségeknek, különösen a kisebbségeket és a rosszabb anyagi körülmények között élő gyerekeket sújtja. Az Amerikai Fogászok Szövetségének ajánlása szerint az első fogorvosi látogatásnak a gyerekek első születésnapja előtt le kell zajlania, hogy a megelőzés ne késlekedjen és a házi gyermekorvosok figyelmét is fel kell hívni ennek fontosságára.

"A gyerekek nagyon sok szokást lesnek el szüleiktől" - nyilatkozta Mary Hayes chicagói gyermekfogász, az Amerikai Fogászok Szövetségének szóvivője. "A gyerekek megfelelő szájhigiénéjéhez a szülőknek is értékelniük kell azt."

Családostul a fogorvosnál

Forrás: Medipress

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek