A nő, aki 12 szomszéd gyereket szoptat

A nő, aki 12 szomszéd gyereket szoptat

Az amerikai Lee Moffitt a jótékonyság különleges módját találta meg: 12 gyereket szoptat, akiket az édesanyjuk nem tud anyatejjel táplálni.

 

Lee Moffitt az amerikai Orlandóban él, szakmája szerint nővér, de a hivatása inkább a dajkaság. A múlt században a tehetősebb családoknál nem volt ismeretlen fogalom a szoptatós dajka, egy olyan kismama, aki maga is nemrég hozta világra gyermekét, ezért táplálni tudja más babáját is.

A nő, aki 12 szomszéd gyereket szoptat

Manapság ez azonban nem divat, ha valakinek több teje van a kelleténél, esetleg lefeji, és úgy adja tovább a rászorulóknak magánúton vagy a védőnői hálózaton keresztül. Lee Moffitt azonban nem a megszokott utat választotta, ő a szoptatásra esküszik. Két lánya van, a nagyobb 8 éves, őt 6 éves koráig szoptatta, a kicsi pedig még mindig szopik.

Az ötlet, hogy más gyermekének is adjon anyatejet, akkor jött, amikor a szomszéd barátnői szoptatási tippeket kértek tőle. Akinek nem sikerült szoptatnia babáját, annak besegített. A módszer egyesek szerint nagyszerű, hiszen az anyatej nem hogy káros, de erősíti az immunrendszert, mások azonban felháborodtak a furcsa ötleten. Lee férje támogató, szerinte a gyerekek szoptatása teljesen természetes tevékenység, és nem szabad szexualitást látni mögé. Rábízta felaségére, mikor szeretné abbahagyni ezt a tevékenységet, addig pedig örül neki, hogy felesége segíteni tud másoknak.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek