A mai gyerekek egészsége rosszabb, mint elődeiké

A mai gyerekek egészsége rosszabb, mint elődeiké

A Michigani Egyetem C.S. Mott Gyermekklinikájának kutatásában megkérdezett amerikai felnőttek fele szerint a mai gyerekek egészsége rosszabb, mint felmenőiké.

A felmérésben szereplők 55 százaléka vélekedett úgy, hogy a mai gyerekek lelki és érzelmi állapota kedvezőtlenebb, mint a régebbi korok gyermekeié. Illetve 42 százalékuk – saját magáról őrzött emlékeivel összehasonlítva – a mai gyerekek fizikai állapotáról is negatívan nyilatkozott.

A megkérdezettek 65 százaléka szerint az ő idejükben több időt töltöttek a családdal, szorosabb volt a kapcsolat közöttük, továbbá a mai gyerekek a problémákkal való sikeres megküzdés, a pozitív gondolkodás terén is hátrányban vannak, akárcsak a szívbéli jóbarátok tekintetében.

A mai gyerekek egészsége rosszabb, mint elődeiké

A közel 2700 fő megkérdezésével 2016 januárjában szervezett reprezentatív (tehát az egész ország véleményét tükröző) felmérés nyomatékosítja a korábbi Mott-kutatást, amelynek válaszadói szerint a mai gyerekek egészsége szempontjából a legnagyobb kockázatot az iskolai zaklatás (bullying), a stressz, az öngyilkosság és a depresszió jelenti.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek