A kétszer született kislány

A kétszer született kislány

A kis Macy Hope élete még édesanyja méhében veszélybe került, mikor egy ultrahangvizsgálat során egy kisebb luftballon méretű daganatot fedeztek fel rajta. Az orvosok döntöttek: a kislánynak kétszer kell születnie.

 

Chad és Keri McCartney (négy gyerekükkel) nyugodtan mentek a 18. heti rutin ultrahangvizsgálatra, nem számítottak semmi rosszra, hiszen a várandós kismamának nem voltak panaszai. Az ultrahang azonban megdöbbentő képet mutatott: az anyaméhben a magzaton egy akkora tumor látszott, mint maga a kislány.

A kétszer született kislány

 

„Ez rendkívül ritka jelenség, 40000 terhességből egynél fordul elő” – mondta el dr. Darrell Cass, a család kezelését végző orvos. „Az ilyen daganatok kicsik maradnak, esetleg fel is szívódhatnak, de az ő esetében különösen gyorsan fejlődött. Annyira, hogy már a magzat vérellátását, ezáltal fejlődését fenyegette.” Az orvosok mindössze 10 százalék esélyt adtak a kislánynak a túlélésre, akit a szülei még az operáció előtt elneveztek: a Macie Hope (Remény) nevet adták neki.

 

A műtét komplikált volt, az orvosok az anyaméhet szabaddá tették, majd a magzat testének 80 százalékát is kiemelték, csak a feje és a felsőtestének egy része maradt a méhben. Eltávolították a magzatról a tumort, majd visszahelyezték a kislányt. Ezután csak remélni merték, hogy a méh épen maradt, és folytatódhat a terhesség.

 

Macie Hope 10 héttel később másodszor is megszületett, és ami a legcsodálatosabb, a tumor eltűnt, és csak egy heg emlékeztetett rá. A kislány egészséges, állapotát az orvosok folyamatosan ellenőrzik.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek