Hirdetés
A baba, aki 10 hónap alatt 20 kilósra hízott

A baba, aki 10 hónap alatt 20 kilósra hízott

Juanita Valentina Hernandez normál súllyal született, túlzott súlygyarapodása miatt ma azonban már közel 20 kilót nyom. Az orvosok egyelőre keresik a lehetséges okokat.

Értetlenül állnak az orvosok a kis Juanita Valentina Hernandez túlzott súlygyarapodása előtt. A most 10 hónapos kisbaba normál, nagyjából két és fél kilóval született a kolumbiai Libanóban, azóta azonban rohamosan gyarapszik a súlya.

A baba, aki 10 hónap alatt 20 kilósra hízott

Ma körülbelül 20 kilónál jár, ami egy átlagos 5 éves gyerek súlyának felel meg. Kóros súlygyarapodása és a vele járó, elhízással kapcsolatos betegségek miatt is aggódik érte édesanyja, Sandra Franco, a legrosszabb mégis a tehetetlenség: szakértők nem tudják megmondani Juanita kóros elhízásának okát, a család anyagi helyzete pedig nem teszi lehetővé a további kísérleti kezelések finanszírozását.

Egy jótékonysági szervezetnek hála Juanitát a múlt hónapban Kolumbia fővárosába, Bogotába vitték, hogy 3 másik aprósággal együtt szakértők felügyelete alatt elkezdhessenek egy új terápiát. Az alapítvány igazgatója, Salvador Palacio Gonzales szerint Juanita esetében a kora jelenti a legnagyobb nehézséget, és nagyon fontosnak tartja, hogy minél hamarabb, még egyéves kora előtt elérjék a kislány ideális testsúlyát, így megelőzve minden olyan betegséget, amelyet a korai elhízás okozhat.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend