4 évesen még babakocsiban tolja kisfiát – Mit okozhat ez?

4 évesen még babakocsiban tolja kisfiát – Mit okozhat ez?

A brit anyuka, Lauren Gee még mindig babakocsiban tolja haza négy és fél éves kisfiát a suliból. Állítja, így egyszerűbb neki... De vajon jó ez a gyereknek?

Lauren állítja, hogy fia néha olyan fáradtan támolyog ki az iskolából nap végén, hogy egyszerűen nem tud vele mit kezdeni, mert kezelhetetlen. A normál esetben tíz perces út hazafelé akár tízszer olyan hosszúra is nyúlhat, mert Sabastian hol elszalad, hol nem hajlandó egy lépést se tenni. Így anyukája úgy gondolja, mindkettejüknek egyszerűbb most, hogy visszahozta életükbe a babakocsit.

4 évesen még babakocsiban tolja kisfiát – Mit okozhat ez?

Vannak orvosok, akik szerint ez egy rettentően rossz ötlet. Egyrészt a mozgáshiány miatt, másrészt a gyerekek kommunikációs képessége sem fejlődik rendesen, mert nem képesek a babakocsiból úgy interakcióba lépni a szülővel, mintha vele sétálna.

Más orvosok szerint viszont ez butaság. Ha a gyerek nem túlsúlyos, és amúgy mozog eleget, nem lehet a babakocsizásból baj. Persze nem ajánlják ezt a megoldást a szülőknek, de ha az anyuka így tudja könnyebbé tenni az életét, akkor csinálja bátran, egészségügyi következménye nem lesz.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek