10 dolog, amivel meg kell békélned, ha van egy totyogód

10 dolog, amivel meg kell békélned, ha van egy totyogód

Egy totyogó anyukájaként tudnod kell, hogy ő a főnököd. Egy totyogót nem kontrollálhatsz, ő kontrollál téged. Minél hamarabb elfogadod ezt, annál jobb. De itt van még 10 dolog, amibe jobb, ha belenyugodsz egy darabig.

1. Étel a földön

Szőnyeg? Miféle szőnyeg? Mióta a babád szilárd ételt fogyaszt, azóta ételt kapargatsz az ebédlő padlójáról, meg a konyháéról, meg a nappaliéról, meg a hálószobáéról… Abban reménykedsz, hogy ez hamarosan megváltozik, de az a helyzet, hogy amíg totyogó van a házban, addig ez így lesz. Hiába minden trükk és szabály, az egyetlen amit tehetsz az, hogy megtanulsz vele együtt élni.

2. Nyilvános megszégyenítés

Szülőként jól tudjuk, hogy miért nem szabad a gyerekünket mások előtt szidni, kellemetlen helyzetbe hozni, de a mi kis totyogónk még nem olvasott el kellő mennyiségű cikket ezzel kapcsolatban. Így ne lepőnjünk meg, ha rokonainknak a nemi szőrzetünkről kezd el gagyogni, vagy simán elmondja a postásnak, hogy anya most épp kakil, a bölcsiben pedig a tamponjaidról társalog az óvónőkkel. Nem rosszindulatból teszi, csak még nem tudja, miről ildomos beszélni és miről nem, számára nincsenek tabuk.

3. Takonyhernyók

Fogadd el, hogy a takonyhernyó már családtag nálatok. Minden családi fotón szerepel, minden reggel csókkal ébreszt, és téged néz az ebédlőasztalnál. Megpróbálhatsz harcolni ellene, újra és újra letörölni, de csak percek telnek el és újra előbújik. Ez van. Megszoksz vagy megszöksz.

10 dolog, amivel meg kell békélned, ha van egy totyogód

4. Hajnali 5-ös kezdések

A totyogóknak megvan az a jó szokásuk, hogy szüleiket azok mellkasán ugrálva ébresztik. Ők ezt nagyon élvezik, mi kevésbé, pláne amikor kiderül, hogy még csak hajnali 5 óra van, ám a gyeremeknek esze ágában sincs visszafeküdnie. Így a kialavatlanság és a fáradság továbbra is hű társaink maradnak a mindennapokban.

5. Folytonos késés

Emlékszel, amikor egy újszülött bébid volt, és soha sehova nem értetek oda időben? Készülj fel a második felvonásra! A totyogó ugyanis imádja csillogtatni újonnan szerzett tudását, ami a járás, és ezért mindenhova emígy szeretne menni, ám ez apró lábacskáival és folyton kalandozó figyelmével igen lassan megy.

6. Újra és újra ugyanazt a történetet felolvasni

A totyogók imádják az ismétléseket. Folyton ugyanazt akarják játszani, és ugyanazt a mesét akarják hallani. Semmi sem teszi őket boldogabbá, mint tudni, mi fog történni. És nagy valószínűséggel a kedvenc mesekönyvük a házban fellelhető legunalmasabb lesz, de éveken át ezt kell majd naponta ötször felolvasnod.

7. Hisztik

Megpróbálhatod elkerülni a fetrengő hisztigörcsöket, és egy ideig lehet, hogy sikerülni is fog, de akkor beköszönt a nap, amikor sietve kell távozni a játszótérről, vagy már nem akarsz több Minyonok játékfigurát venni a szupermarketben... És akkor beköszönt az első hisztigörcs. Nem úszod meg te sem.

8. Zsebek tele kövekkel és gesztenyékkel

A totyogók imádnak gyűjtögetni. Főleg a földről szednek fel dolgokat, amiket jobb lenne, ha meg sem érintenének, de ezek a dolgok meg lesznek vizsgálva, meg lesznek szeretve, és oda lesznek adva anyának megőrzésre. Hazaérve mázsákkal érzed magad nehezebbnek, de ne is álmodj arról, hogy csak úgy kiürítheted őket, amíg a kicsi nem figyel. Tudni fogja, nem éri meg a kockázatot.

10 dolog, amivel meg kell békélned, ha van egy totyogód

9. Kosz

A totyogók a koszt is imádják. Bárhol megtalálja a koszt, olyan helyeken is amikről nem is tudtál, hogy léteznek. Ha bezárod a totyogót egy teljesen tiszta, üres szobába fél percre, mire visszaérsz tuti, hogy gyermeked tetőtől talpig koszos lesz, a falak is, és sáros lábnyomok fogják borítani a padlót. Arra sosem fogsz rájönni, hogy a kosz honnan jött,de ott lesz.

10. Idiótának tűnni

A totyogók imádnak minden olyan dolgot, ami a felnőttekből komplett idiótát csinál. Imádják amikor úgy csinálsz mintha elesnél, és megsértenéd magad - természetesen egy tömött bevásárlóközpont közepén. Imádják, ha hangosan énekelsz a buszon, és azt is, ha állathangokat utánzol az étteremben. Ez van, imádják a mások számára kínos pillanatokat.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek