Zenére többet szeretkezünk

Zenére többet szeretkezünk

Nem csak a szerelmi életünkre gyakorol jó hatást a zene egy friss kutatás szerint, de a családi harmónia miatt is különösen fontos.

A zene életünk része. A zene körülvesz. Hallgatjuk autóvezetés, futás, főzés közben. Szórakoztat és befolyásolja hangulatunkat. A Sonos arra volt kíváncsi, hogyan és mennyire hat ránk a zene, ezért kéthetes kutatás vezényelt le 30 ezer ember, és néhány Apple-kütyü közreműködésével.

 

Zenére többet szeretkezünk

 

Az első héten a megszokott környezetükben figyelték az embereket, tették a megszokott feladatukat, családjukkal éltek, de közben nem hallgattak zenét. A második héten 44 ezer óra alatt 8124 dalt játszottak le nekik. Az eredmények megdöbbentőek: az elkészült videókon az látszik, hogy a zene nélküli héten inkább csak „egymás mellett” éltek a tesztalanyok, egy térben voltak ugyan, de leginkább a televízió vagy az okostelefon képernyőjét bámulták. A második héten, amikor zene szólt, beszélgettek egymással, nevettek, énekeltek, sőt, még együtt is táncoltak.

 

A vizsgálat utáni beszélgetésekből kiderült, hogy a családok 13 százalékkal több időt töltöttek együtt a második héten, mint az elsőn, emiatt pedig úgy érezték, összetartóbb a családjuk. A szexuális együttlétekre pedig egyenesen kiemelkedő hatást gyakorolt a zene: a második héten 67 százalékkal több együttlétre került sor, mint az elsőn.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek