Willist demenciával diagnosztizálták

Willist demenciával diagnosztizálták

A 67 éves hollywoodi sztárnál 2022 márciusában diagnosztizálták az afáziát, amely nyelvi és beszédbeli nehézségeket okoz, amiatt vissza is vonult a színészettől.

A család nemrégiben nyilatkozatot adott ki: "Mióta 2022 tavaszán bejelentettük, hogy Bruce-nál afáziát állapítottak meg, azóta állapota előrehaladt, és most már pontosabb diagnózisunk van: frontotemporális demencia (FTD). Sajnos a kommunikációval kapcsolatos kihívások csak az egyik tünete annak a betegségnek, amellyel Bruce szembesül. Bár ezt a tényt fájdalmas elfogadni, megkönnyebbülés, hogy végre világos diagnózist kaptunk."

Willist demenciával diagnosztizálták

Az FTD-re jellemző az intellektuális képességek romlása, a személyiség megváltozása, a viselkedés- és hangulatzavarok. A páciensek elveszthetik nyelvi képességeiket is. A család azt reméli, hogy Willis állapotának nyilvánosságra hozatalával szélesebb körben megismertetik az FTD-t, amelyre jelenleg nincs kezelés, gyógyíthatatlan betegségnek számít. "Bruce állapotának előrehaladtával reméljük, hogy a média ráirányítja a figyelmet erre a betegségre, hogy a kutatások és a gyógyítással kapcsolatos teendők jobban előtérbe kerüljenek."

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek