Hirdetés
Végrehajtották a világ első péniszcsökkentő műtétjét

Végrehajtották a világ első péniszcsökkentő műtétjét

Egy amerikai tinédzser meglepő panasszal kereste fel az urológus orvosát. Nem megnagyobbíttatni, hanem megkisebbíttetni akarta a péniszét. A 17 éves fiút a szexben és a sportolásban is zavarta az átlagosnál jóval nagyobb méretű nemi szerve.

A fiatalembernek nem is a pénisze hosszával, hanem szokatlan, baseballütőre emlékeztető alakjával és a vastagságával volt gondja. A tinédzser pénisze ernyedt állapotban 18 centiméter hosszú volt, a kerülete viszont elérte a 25 centimétert, ami majdnem egy grapefruit kerületének felel meg.

A fiú sebésze, Rafael Carrion, a Dél-floridai Egyetem urológusa is meglepődött, amikor a tinédzser beállított hozzá szokatlan kérésével. Amikor azonban meghallgatta a panaszait, és szemügyre vette a kérdéses szervet, maga is belátta, jogos a kérés.

Végrehajtották a világ első péniszcsökkentő műtétjét

A fiú nehezen tudta elhelyezni hímvesszőjét a nadrágjában, amely zavaróan kidudorodott, ezért gúny tárgyává tette őt, és a sportolásban, valamint a nemi életében is zavarta.

Ráadásul a fiatalember többször szenvedett fájdalmas priapizmustól, azaz nemi inger nélkül fellépő, akaratlan merevedéstől, mert a pénisze szokatlan alakja miatt az erek gyakran elzáródtak és lassan múló erekciót okoztak.

Dr. Carrion és kollégái egy régi körülmetélési hegnél felvágták a pénisz bőrét, és felhajtották azt a hímvesszőről. Ezután mindkét oldalról kimetszettek egy-egy szövetdarabot. A műtét végén helyreállították a húgycső folytonosságát és az idegi összeköttetéseket.

A fiú csupán két napot töltött a kórházban, és rendkívül elégedett új péniszével.

Az orvosok nem mérték meg az új péniszt, de Carrion szerint még mindig elég termetes. „Kicsit hosszabb és vastagabb, mint egy átlagos férfié, de most szimmetrikus, és a páciens is nagyon elégedett vele” – mondta Carrion.

És ami a legfontosabb: a fiúnak nincs problémája a normál merevedéssel, és pénisze kellő mértékben érzékeny az ingerekre.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend