Hirdetés
Végre megtudhatja, mekkora egy átlagos pénisz

Végre megtudhatja, mekkora egy átlagos pénisz

A kutatók több mint tizenötezer férfi péniszét mérték meg, annak érdekében, hogy megtudják, mi számít átlagos méretnek.

A King's College London és az angol Nemzeti Egészségügyi Szolgálat brit tudósai bíznak abban, hogy munkájuk nem volt hiábavaló, és végre megnyugtathatják a hímvesszőjük mérete miatt szorongó férfiak sokaságát.

A fontos eredményeket a Journal of Urology International című szaklapban publikálták. Olyan tizenhét korábbi tanulmány adatait vették alapul, amelyekben összesen 15 521 különböző korú és etnikumú férfi péniszét vizsgálták részletesebben meg.

Végre megtudhatja, mekkora egy átlagos pénisz

Azt találták, hogy az átlagos petyhüdt hímvessző 9,16 centiméter hosszú, kerülete pedig 9,31 centi. Ha kifeszítjük, az ernyedt normál pénisz hossza 13,21 centiméter. Erekció közben a hossz eléri a 13,12 centimétert, a körméret pedig 11,66 centiméter.

Érdekesség, hogy apró, de határozott, pozitív korrelációt tapasztaltak a testmagasság és a merev állapotú hímvessző között. Megdőlt tehát a mondás, a kis ember nem biztos, hogy nagy bottal jár.

A tanulmány vezető szerzője, dr. David Veale elmondta, hogy az eredményekből olyan grafikonokat készítettek, amelyek segíthetnek az orvosoknak megértetni feleslegesen aggódó férfipácienseikkel, hogy a péniszméretük átlagosnak számít. Emellett arra is fel szeretnék használni az ábrákat, hogy megnézzék, mekkora az eltérés a férfiak saját péniszükről alkotott képe és a valóság között.

Ha már gyakorlati haszonról beszélünk, az információkat a hímvesszőméret miatt testképzavarban szenvedő férfiak terápiájában is alkalmazni lehet, de a kondomgyártók szintén profitálhatnak belőle, hiszen a lecsúszó gumi már jó ideje gondot jelent az óvszeripar és a védekezni kívánó párok számára.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend