Védjük a hallásunkat vitaminokkal!

Védjük a hallásunkat vitaminokkal!

Vitaminokat minden nap juttatunk a szervezetünkbe természetes vagy mesterséges forrásból. A cél, hogy erősítsük immunrendszerünket, védjük szerveink épségét, és biztosítsuk egészséges működésüket. A fülünk és hallásunk egészsége szempontjából is nélkülözhetetlen a szükséges vitaminbevitel, jóllehet, a legtöbben nem is tudjuk, hogy legfontosabb vitaminjaink a hallószervet is óvják a károsodástól.

Hallásunkat jelentősen károsíthatják az erős zajhatások, melynek során a fül sejtjeiben is szabad gyökök keletkeznek. Az antioxidáns hatású vitaminok – a C-, az E- és a D-vitamin – segítenek abban, hogy a szabad gyökök semlegesítése révén megelőzzük a sejtek károsodását, és védjük a hallócsontocskák egészségét. Emellett a B12-vitamin kellő beviteléről sem árt gondoskodni, mely a korral járó hallásromlás kockázatát csökkentheti.

Védjük a hallásunkat vitaminokkal!

Bár nem vitamin, érdemes tudni, hogy a rezveratrol nevű antioxidáns polifenolról is kimutatták, hogy fontos szerepet játszhat a hallás épségének megőrzésében, köszönhetően erős gyulladásgátló tulajdonságának.

Forrás: Minden, ami hallás

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek