Férfitükör

Előző Következő
Gyógynövények fejfájás ellen

A fejfájás sok ember életét megkeseríti, ami rossz esetben akár munkaképtelenséget is okozhat. Vannak, akiknél csupán néha-néha jelentkezik ...

 • 2023.12.04 Így csökkenthető a prosztatarák kialakulásának esélye

  Évente körülbelül 1600 férfi veszíti életét prosztatarákban hazánkban, pedig a betegség korai tünetmentes stádiumban jó eséllyel gyógyítható, illetve megfelelő kezeléssel és rendszeres követéssel több évtizeden át stabil állapotban tartható. Sok férfi nem tudja, hogy néhány, mindennapokba könnyen átemelhető szokással sokat tehet egészsége megőrzéséért. Ülve pisilés, rendszeres szexuális élet, intimtorna és megfelelő táplálkozás – ezek együttese jelentősen csökkenti a betegség kialakulásának esélyét.

 • 2023.12.01 Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek és a cukorbetegség

  Egyes vérnyomáscsökkentő gyógyszerek világszerte többmillió embernél csökkenthetik a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát - állapította meg brit kutatók tanulmánya a The Lancet című orvostudományi folyóiratban.

 • 2023.12.01 Együtt a csikkmentes környezetért

  A cigarettacsikkek eldobása világszerte – így hazánkban is – a környezetszennyezés egyik leggyakoribb formája, jelentős károkat okozhat. Ezért is indította el Csikkmentes 2. kerület elnevezésű programját a II. kerületi önkormányzat a Füstmentes.hu együttműködésével. A projekt célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a környezeti ártalmak redukálásának fontosságára, az eldobott cigarettacsikkek által okozott környezeti károkra és a hulladékelhagyás csökkentését szolgáló fogyasztói magatartásra.

 • 2023.11.30 Ezt kell tudnod az italosdobozok visszaváltásáról!

  Január 1-jétől lehetőség lesz visszaváltani a PET- és üvegpalackokat, valamint az alumínium italosdobozokat is, amelyek darabja 50 forintot ér majd. Ha te is rendszeresen iszol jegeskávét, energiaitalt, különböző üdítőket a fent felsorolt, úgynevezett egyutas csomagolóanyagokból, akkor most figyelj! Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, mire érdemes figyelned a jövő évtől.

 • 2023.11.29 Szájon át bevett emésztőenzimek

  Túl sokat evett hirtelenjében? Fáj és feszül a gyomra, hasa a nagy lakoma után? Állati vagy növényi eredetű emésztőenzimeket tartalmazó patikaszerek segíthetnek a panaszokon.

 • 2023.11.29 Az ártalomcsökkentés másképp: az egészségedről te döntesz! (x)

  Hajlamosak vagyunk a betegségekre sorscsapásként tekinteni, pedig a tudomány mást mond: a személyes döntéseinknek meglepően nagy hatásuk van az egészségünkre. Mutatunk pár tippet, amellyel hatalmasat léphetsz előre az egyéni ártalomcsökkentés útján!

 • 2023.11.28 December 3: Fogyatékossággal élők Világnapja

  A fejekben kell megváltoztatni az embereket – állítja Boronkay Péter, többszörös világ- és Európa-bajnok paratriatlonista, az Allianz paralimpikon márkanagykövete. Az élsportoló szerint az egyik legfontosabb az, hogy nyitottan álljunk egymáshoz és igenis merjünk kérdezni a másiktól – nincs ugyanis rossz kérdés. Ahogyan fontos tudatosítani azt is, hogy „fogyatékosnak lenni nem azt jelenti: vesztesnek lenni” – ahogy a Magyar Paralimpiai Bizottság egyik jelmondata is hangzik.

 • 2023.11.27 A fogászat is a digitalizáció útján

  A fogorvostudomány jelenleg olyan dinamikusan fejlődő és innovatív terület, amely folyamatosan hoz létre új technológiákat és módszereket a fogászati problémák kezelésére és megelőzésére. Az elmúlt években az iparág számos területén - beleértve a digitális diagnosztikát és a fogpótlási technológiákat is - forradalmi fejlesztések történtek, amelyek lehetővé teszik a hatékonyabb és kíméletesebb fogászati kezeléseket. AI, AR, 3D nyomtatás - mi a fogorvostudomány jelene és jövője? A Clinident körképe.

 • 2023.11.23 Biológiai okai is vannak az őszi fáradságnak

  Mi lehet az oka annak, hogy ősszel ólmos fáradtság tör ránk, olyan, ami miatt kimozdulni sincs kedvünk, és legszívesebben egész nap az ágyban fekve várnánk, hogy mindez elmúljon. Nos, az ősz kihívások elé állítja a szervezetet, ami ellen azonban lehet hatékonyan küzdeni, sőt, kell is, hiszen a fáradság hátterében sokszor olyan állapotok húzódnak, amikkel foglalkozni kell!

 • 2023.11.22 Memóriazavar, depresszió? Alvászavar is okozhatja

  Nem csak az éjjeli tünetek és az olyan a nappali panaszok hívhatják fel a figyelmet az alvászavarra, mint a fáradtság, koncentrációs nehézségek és fizikai betegségek, de akár a memóriazavar és a depresszió is. Dr. Vida Zsuzsanna, a JóAlvás Központ alváslaboratóriumának vezető szomnológusa, neurológus főorvos az összefüggésekre és a megoldási lehetőségekre világított rá.