Új segítség az izommerevség kezelésében

Új segítség az izommerevség kezelésében

A fájdalmas izomgörcs és izommerevség, és a hozzá társuló derékfájás bizonyos reumatológiai megbetegedések és ideggyógyászati állapotok kísérőtünete. Az új izomlazító hatással bíró készítmény már nem rendelkezik az eddig alkalmazott izomlazítókra jellemző álmosító mellékhatással.

Szakemberek számoltak be nemrégiben azokról az új vizsgálati eredményekről, amelyek az egyik hazai gyártó vényköteles reumatológiai készítményeivel kapcsolatosak.

A gyár régóta piacon lévő, kedvelt készítményét fájdalmas izomgörccsel együtt járó reumatológiai megbetegedéssel és izommerevséggel is járó ideggyógyászati állapotok esetén alkalmazzák.

A mostani vizsgálati eredményei azt mutatják, hogy a gyógyszer adása jól beleillik a derékfájás modern kezelési elveibe, mert szedése elősegíti, hogy a beteg minél előbb végezni tudja mindennapos tevékenységeit. A munkából való kiesés időtartama is csökkent, nem beszélve arról, hogy a gyógyszerrel elkerülhetővé vált a derékfájás tartóssá válása.

A reumatológiai kórképek mellett a stroke-ot követő fokozott izommerevség megszüntetésével kapcsolatban is új eredményekről számoltak be. Bizonyított, hogy a készítmény csökkenti az agyi történés utáni fokozott izommerevséget, javítva ezzel a betegek életminőségét.

A szer alkalmazása mellett szól az a tény is, hogy szedése nem okoz álmosságot, így autót vezetők, magasban és veszélyes helyen dolgozók is bizalommal szedhetik.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek