Több testmozgás, jobb szex

Több testmozgás, jobb szex

A nagyobb mennyiségű testmozgást végző férfiaknak a szexuális élete is felpezsdül: több erekciót és orgazmust tapasztalnak egy új tanulmány szerint.

Talpra, férfiak! Egy új tanulmány állítja: a testmozgás jó hatással van a szexuális életre. Minderre úgy derült fény, hogy közel 300 férfi szolgáltatott információt fizikai aktivitásának szintjéről, valamint arról, mennyire képes az erekcióra és az orgazmus elérésére, milyen az erekció minősége és gyakorisága, illetve az ő általános „szexuális működése”.

A teljesítményt az ún. metabolikus ekvivalens (MET) alapján mérték, ez ugyanis a test által elfogyasztott energia mennyiségét fejezi ki. A legtöbb testmozgást végző férfiak magasabb pontszámot értek el a szexuális működés terén, függetlenül a faji hovatartozásuktól – adta hírül a Journal of Sexual Medicine, melyben a tanulmányt közölték.

Több testmozgás, jobb szex

A kutatók szerint jobb szexről különösen azok számoltak be, akik 2 órányi megerőltető tempójú testmozgást végeztek, 3,5 órát mozogtak közepes tempóban vagy 6 órányi könnyed mozgást produkáltak egy hét folyamán.

A kevesebbet mozgó, edző férfiaknak alacsonyabbak voltak a szexuális funkcióra vonatkozó pontszámai. Más tényezők is szerepet játszottak azonban, melyek összefüggésbe hozhatók a kevésbé kielégítő szexuális működéssel – így például a diabétesz, az idősebb kor, dohányzás az élet korábbi szakaszában vagy jelenleg is, valamint a szívbetegség – állapították meg a kutatók.

„Ha a testmozgásról beszélünk, nem lehet azt mondani, hogy egy bizonyos típusú és időtartamú mozgás mindenkinek ugyanúgy megfelel. Ugyanakkor bízunk abban, hogy bármelyik fokozat a testmozgásban, még ha az kevésbé intenzív is, jobb, mintha egyáltalán nem mozognánk”– fejtette ki a tanulmány társszerzője, Dr. Stephen Freedland, a Los Angeles-i Cedars-Sinai Center integrált rák- és életmódkutatásokkal foglalkozó részlegének vezetője.

A szerzők hozzátették, hogy miközben korábbi tanulmányok megállapították: van összefüggés a testmozgás és az erekciós funkció között, a jelenlegi kutatás a fehér férfiakra koncentrált.

Ez a tanulmány viszont az első, amely összeköti a testmozgásból származó előnyöket az erekció és a szexuális funkció javításával a fajilag sokszínű páciensek csoportjában – mondta el a tanulmány vezető szerzője, Adriana Vidal, a Cedars-Sinai Samuel Oschin átfogó rákkutatással foglalkozó intézetének kutatója.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek