Sztárok az emlőrák ellen!

Sztárok az emlőrák ellen!

Októberben, a mellrák elleni küzdelem hónapjában a betegség ellen küzdő és szerencsésen túlélő helyi hírességek és világsztárok állnak nyilvánosság elé, és próbálják lelkesíteni sorstársaikat.

Betsey Johnson, aki tizenegy évvel ezelőtt győzte le az emlőrákot, szemkápráztató ruhakölteményeivel próbálja előmozdítani a betegség elleni harcot. Ha valaki 150 dollárért megvásárolja %u201EEmlőrák Tudatosság Csomagját%u201D, azzal a Fashion Targets Breast Cancer (Divat a mellrák ellen) alapítványt támogatja.

Christina Applegate, aki 2008-ban esett át kettős emlőeltávolításon, megfogadta, minden erejével azon lesz, hogy anyagi helyzetétől függetlenül minden nő részesülhessen a rákszűrésben és kezelésben. Megalapította a Right Action For Women alapítványt, amely a magas kockázati csoport meghatározására tanítja a nőket, és segítséget nyújt azoknak, akik nem tudják megfizetni az életmentő szűrővizsgálatot.

A kilencszeres Grammy-díjas Sheryl Crow már az előtt támogatta az emlőrákosok ügyét, hogy 2006-ban nála is diagnosztizálták a betegséget. Miután legyőzte a daganatot, létrehozta a Sheryl Crow Imaging Centert, ahol a legmodernebb digitális szűrővizsgálatokat és diagnosztikai képalkotó vizsgálatokat alkalmazzák. A központ ingyenes szűrést biztosít az egészségbiztosítással nem rendelkező nőknek.

Cynthia Nixon, a Szex és New York sorozat Mirandáját alakító színésznő amellett, hogy emlőrák-túlélő, egy kétszeres mellrák-túlélő lánya is. A Susan G. Komen alapítvány nagykövete egyik beszédében arról vallott, hogy valami nagyon konkrét történetet kell megosztania az emberekkel. A története pedig nem csak az övé, hanem a saját és az édesanyja története.

A szintén emlőrák-túlélő Melissa Etheridge-et I run for life című daláról ismerik a legtöbben. Az emlőrák elleni küzdelmet legutóbb azzal támogatta, hogy weboldalán árverésre bocsátotta a nyári turnéján használt egyik 12 húros, rózsaszín gitárját, és a befolyó összeget az ügy támogatására fordítja.

Forrás: napidoktor.hu

Kapcsolódó írások
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek