Szép céllal nyit újra a régi Vörösmarty mozi

Szép céllal nyit újra a régi Vörösmarty mozi

Ma nyitja meg kapuit a Premier Kultcafé, egy egész Európában egyedülállónak számító fogyatékosság-barát kulturális központ. A moziként, kávézóként és rendezvényközpontként működő intézményt a Törőcsik Mari által alapított Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány üzemelteti speciális munkahely-teremtési programja keretében.

A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány 2012-es indulása óta 36 millió forintot gyűjtött össze a macik elárverezéséből. Kezdetben csupán egy olyan kis kávézóban gondolkoztak, ahol megváltozott munkaképességű személyek dolgozhatnak. 2014 végén azonban egy jóval nagyobb álom megvalósításába fogtak bele, amikor meglátták a jövőt a már bezárt és üresen álló budapesti Vörösmarty mozi felújításában.

Az egykori művészmozi átalakításával kapcsolatos építészeti és műszaki tervek elkészítése 2015 márciusától szeptember közepéig tartott. Ezt követték a hat és fél hónapig tartó, 150 millió forintos beruházásból megvalósuló kivitelezési munkálatok, amelyek a napokban fejeződtek be.

Szép céllal nyit újra a régi Vörösmarty mozi

Ám az új hely több mint egy mozi. Amellett hogy megváltozott munkaképességű a személyzet, ami egy csodás kezdeményezés, rengeteg új funkciót kapott az építmény. Kávézó, pékség, tejivó, varieté terem is ki lett benne alakítva, ami koncerteknek, kulturális eseményeknek adhat helyet.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek