Svédországban először ölt az idei szezonban a sertésinfluenza

Svédországban először ölt az idei szezonban a sertésinfluenza

Egy H1N1 vírussal fertőződött hétéves kisfiú életét vesztette Svédországban. Az egészségügyi szervek szerint ez az első sertésinfluenzával összefüggő haláleset az idei influenzás időszakban.

A kisfiú egyike volt annak a három betegnek, akiket a dél-svédországi Scania térségben különböző intenzív osztályokon H1N1 fertőzéssel kezeltek. Per Hagstam, a svéd járványügyi központ scaniai részlegének munkatársa elmondta, hogy a kisfiú pénteken vesztette életét a helsingborgi kórházban.

"A három betegben az volt a közös, hogy mindegyikük a kockázati csoportba tartozott, és más alapbetegségben is szenvedtek" - nyilatkozta Hagstam a Helsingborgs Dagblad napilapnak.

A járványügyi központ adatai szerint december 26-ig összesen hatvanöt személy fertőződött H1N1 vírussal Svédországban. A legutóbbi influenzás időszakban a sertésinfluenza 30 svéd beteg halálát okozta.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) augusztusban jelentette be a sertésinfluenza világjárvány végét, több mint egy évvel az után, hogy a vírus Mexikóban felbukkant, és ezrek halálát okozva világméretű pánikot váltott ki.

Forrás: AFP / Medipress

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek