Stresszoldó ginzeng

Az embergyökérnek is nevezett, kínai származású növény a szervezetet regenerálja, erősíti, így a stresszel is jobban meg tudunk küzdeni, ha teáját fogyasztjuk.

A vöröses szárú, 40-60 cm magas növény gyökereinek alakjáról 'embergyökérnek' is nevezik. Rózsaszín virágaiból piros bogyók fejlődnek. Két fajtája ismeretes, a kínai és a szibériai ginzeng. A növény Kelet-Ázsiában rendkívüli tiszteletnek örvend, egy-egy nagyméretű gyökér rendkívüli és értékes ajándék.

A ginzeng kiváló gyógyszer a stresszre, ugyanis hatását elsősorban a mellékvesére fejti ki, ami adrenalint és ún. stresszhormonokat bocsát ki feszült helyzet esetén. Nem véletlenül a lábadozó betegek egyik regeneráló gyógyírja. De akkor is lehet fogyasztani, ha szükségünk van energiára.

Emellett a legyengült vagy lábadozó betegek erejét is helyre tudja állítani a ginzeng. Ha úgy érezzük, csökken az energiánk, ajánlatos néhány csészével elfogyasztani a kínai ginzengből. Teája segíti olyan speciális immunsejtek termelődését, amelyek feladata a szervezetbe jutó, ártalmas vírusok és baktériumok elpusztítása.

Az egész szervezetet erősíti tekintet nélkül a kórállapot irányára, tehát, ha kell, stimulál, de szükség esetén nyugtat és csillapít. Késlelteti a fáradtságérzetet, sőt az endorfin, a 'boldogsághormon' termelését is fokozza.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek