Sikeres pénisz-transzplantációt hajtottak végre Amerikában

Sikeres pénisz-transzplantációt hajtottak végre Amerikában

A 64 éves Thomas Manning több mint három éve vesztette el péniszét rákos megbetegedés miatt. Az orvosai most transzplantációval pótolták a hiányzó testrészt.

A férfi egy 15 órás operáció alatt kapta meg az új testrészt, amely egy elhunyt, szerveit felajánló férfitól származik, adta hírül a Massachusetts General Hospital. Curtis Cetrulo, az orvoscsapat egyik tagja azt nyilatkozta, Manning remélhetőleg egy héten belül a megszokott módon tud majd vizeletet üríteni, és reményeik szerint a szexuális teljesítőképessége is visszaáll, várhatóan hetek, néhány hónap alatt. Manning péniszét néhány évvel ezelőtt, operációval távolították el daganatos megbetegedése miatt.

 

Sikeres pénisz-transzplantációt hajtottak végre Amerikában

 

A világ első pénisz-transzplantácóját 2005-ben végezték el Kínában, ám abban az esetben a beteg maga kérte az új testrész eltávolítását, mert nála és feleségénél pszichés gondokat okozott. A második transzplantációra Kelet-Afrikában került sor 2014-ben, ahol a beteg egy elfertőződött körülmetélés miatt vesztette el péniszét. Az operáció annyira jól sikerült, hogy a páciens partnere néhány hónap múlva teherbe esett.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek