Rossz a szex? Vagy nincs is? Jöjjetek rá, miért!

Rossz a szex? Vagy nincs is? Jöjjetek rá, miért!

Hosszú ideje tartó párkapcsolatokban olykor elérkezik egy fordulópont, amikor már mindkét fél érzi, hogy megváltoztak a viszonyok az ágyban. Kevesebb a lángolás és a vad szexet a rövid numerák váltják fel. Eleve nehéz a szexről beszélni, pláne, ha a problémákat kell megvitatni. Ezekben a helyzetekben sokkal szerencsésebb, ha magunka nézünk, majd lépésről lépésre, közösen orvosoljuk a gondokat.

Mit értünk a szex alatt?

A szex személyenként különböző jelentőségű és ezzel együtt mást értünk alatta. Több intimitás és figyelem, más viselkedés, különleges hangulat, orgazmus? Ezek együttesen, de mégis más intenzitással esnek latba mindenkinél. Tehát a legfontosabb, hogy próbáljuk meg kifejteni, mi mire gondolunk, amikor a szexről beszélünk a partnerünknek.

Rossz a szex? Vagy nincs is? Jöjjetek rá, miért!

Azonosítás

Előfordul, hogy az egyik fél számára a szex teljesen kielégítő, de partnerének mégsem okoz elég örömöt. Hosszabb párkapcsolatban ezek szavak nélkül is világos gondok, de ahhoz, hogy meg lehessen oldani, nyitni kell a másik felé. Ha tudjuk, mire vágyik a párunk, könnyebb meghozni a kompromisszumot.

Nehézségek

Ha eddig működött a szex, de most mégsem vagytok a lepedő királyai, érdemes megvizsgálni, kinek, milyen változás történt az életében. A túl sok stressz, munkahelyi vagy családi problémák, lelki sérülések befolyásolják a teljesítményt és kihatnak a kapcsolatunkra.

Megborult egyensúly

Amíg az egyik fél boldogtalan, addig a párja sem érezheti felhőtlennek önmagát. Ugyanígy igaz ez az együttlétekre is. A legnagyobb hiba, ha a partnert okoljuk a gondokért és mi semmilyen felelősséget nem vállalunk a kialakult ingatag helyzet miatt.

A változás lehetséges

A változások akaratlanul is lezajlanak bennünk. A gond akkor kezdődik, ha ez rossz irányban tereli a kapcsolatunkat. A megoldás, ha meghallgatjuk és meg is halljuk, amit a párunk kritizál bennünk. Járjunk a kedvébe, főként, ha a szex közben érzi azt, hogy kevesebbet nyújtunk.

Forrás: napidoktor.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek