Rontja a szexuális teljesítményt a cannabis

Rontja a szexuális teljesítményt a cannabis

Rossz hatással van a férfiak szexuális teljesítőképességére a cannabis - áll az orvosi sajtóban nemrég megjelent, a témát körüljáró tanulmányban.

"A cannabis világszerte a legelterjedtebb illegális kábítószer." - írja Dr. Ramy Shamolul, a Queen%u2019s Egyetem Gyógyszerészeti és Toxikológiai Tanszékének munkatársa. "Főleg fiatal, szexuálisan aktív emberek használják, akik nincsenek tisztában a szer káros hatásaival, amelyek negatív hatást fejtenek ki a szexuális életükre."
A legújabb kutatás, amelyet állatokon és az emberi szervezeten kívül végeztek, talán pontot tehet a témában zajló vita végére. Míg azt eddig is tudtuk, hogy a növény károsítja az agy bizonyos receptorait, a kutatók most azt gyanítják, hogy ezek az érzékelők a péniszben is megtalálhatóak. A cannabis valószínűleg gátolja ezeknek a működését, így megnehezíti a merevedés elérését és fenntartását.
"Ezek az eredmények megmutatják, milyen jelentős hatással van a drog a szexuális egészségre." - véli Dr. Shamloul.
Eddig kevés kutatás készült a témában, azok eredményei is ellentmondásosak voltak. Míg néhány tanulmány szerint a cannabis éppen hogy segít a merevedés elérésében, mások ellentétes eredményre jutottak. Jelen tanulmány a Journal of Sexual Medicine című folyóirat következő számában fog megjelenni.

Kapcsolódó írások
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek