Öregedés ellen: agytorna

Öregedés ellen: agytorna

A Tel Aviv-i egyetemen kikísérleteztek egy olyan szoftvert, melynek használata segít leküzdeni azokat a problémákat, amelyek az agyban az öregedés következtében megjelennek.

A "Mindfit" nevű szoftver interaktív fejtörőket és különböző feladatokat tartalmaz, éppen úgy stimulálva az agyat, mint ahogy a fizikai gyakorlatok az izmokat.

A "kísérleti nyúl" szerepét százhuszonegy 50 éven felüli önkéntes vállalta. Hatvanan két éven keresztül használták hetenként három alkalommal az eszközt egy-egy félórára. A többi ember ugyanennyi ideig számítógépes játékokkal edzett.

A kísérlet végén az előbbiek kerültek jobb formába, különösen a koncentrálási képességet, a memorizálást és a vizuális megértést illetően. A "Mindfit"-re felfigyelt egy híres angol neurológus, Susan Greenfield is, aki az oxfordi egyetem egyik laboratóriumának vezetője, és az agy degeneratív betegségeivel foglalkozik.

Ő vállalta a szoftver "tudományos szponzorálását", mivel véleménye szerint nagyszerű hatékonysággal működik, és jelenleg nincsenek olyan gyógyszerek, amelyek az Alzheimer-kórt és az öregséggel járó agyi problémákat kezelnék. Greenfield maga is társult ahhoz a céghez, amely a szoftvert kereskedelmi forgalomba bocsátja, előreláthatóan 105 euróért.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek