Ott van az arcunkon? A reggeli szex hatásai

Ott van az arcunkon? A reggeli szex hatásai

Ki ne ismerné azt a leírhatatlan érzést, amikor egy jól sikerült éjszaka vagy egy kifejezetten kellemes reggeli szeretkezés után elhagyja a szerelmi fészket, de a gondolatai még mindig az előtte történtek körül cikáznak.

A hódítást követő első lépések valóságos diadalmenetként hatnak, amely során elégedettség és boldogság ül ki az ember arcára. De mi okozza ezt az eufóriát? Dr. Erős Erika, a Durex szexuálmedicina szakértője (FECSM) szerint mind a nők, mind a férfiak egyetértenek abban, hogy az egész napjukat meghatározza, ha egy jól sikerült éjszakát követően párjuk mellett ébrednek, vagy ha a reggel is egy jó szeretkezéssel indul.

Ott van az arcunkon? A reggeli szex hatásai

A szeretkezésnek számos testi, illetve lelki hatása lehet, ami nemenként és egyénenként egyaránt változhat. A szakértő szerint a nők általában úgy fogalmaznak: „szebbnek, vonzóbbnak érzik magukat” és úgy érzékelik, hogy mások is észreveszi rajtuk a gyönyört, amit az elmúlt órák okoztak nekik. A férfiakat hasonló bizsergés szokta átjárni, de róluk a tesztoszteron emelkedettsége sugárzik.

„Az általános szex utáni állapotot nehéz pontosan körülírni, azonban talán a testben szétáradó jóleső ellazultság, és egyben energikus érzés, a könnyed légzés valamint a hasi bizsergés, amivel leginkább jellemezhető” - mondta Dr. Erős Erika.  „Ezt az emelkedett és boldogsággal teli lelkiállapotot tükrözi a filmben is látható, magabiztosságot sugárzó testtartás, az emelt, büszkeséget sugalló fejtartás és egyenes tekintet, valamint az elégedett arckifejezés, amelyben gyakran van egy enyhe kihívás is” - tette hozzá a szakértő.

Ez utóbbi teszi teljessé a filmen is látott diadalmenetet, mely során akarva-akaratlanul is tudatjuk környezetünkkel, hogy igenis fergeteges szexuális élményben volt részünk, mely akár egész napra is energiával tölt fel bennünket.

MÉG TÖBB CIKK A SZEXRŐL!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek