Őszintén Kovács Áronnal

Őszintén Kovács Áronnal

Igen, ő, Kovács Áron, a televízióból és rádióból ismert műsorvezető, aki néhány hónapja azzal keltett feltűnést, hogy az egészséges életért kampányol. Ki gondolta volna, hogy a rock 'n' roll élet igazi szóvivője, akinek mindig, minden helyzetre van egy ütős mondata, 9 éves kora óta cukorbeteg? Pontosítsuk: nem beteg, merthogy a szülei, és később ő maga úgy döntött, hogy egészséges életet él félelmek és tabuk nélkül.

- Kérdezz bármiről! – kezdte a beszélgetést Kovács Áron, amikor az interjú apropóján találkoztunk egy budapesti kávézóban. A néhány hete bejelentett D+  Generation programról akartam kérdezni, de sejtettem, hogy a beszélgetés ennél jóval messzebbre megy. Áron a hazai média egyik kedvence, a legtöbben kedves, jópofa srácnak ismerik, aki a legcikibb helyzetekben is jól tudja használni a magyar nyelvet, most meg az egészségről üzen a cukorbetegséggel küzdő százezreknek.

Őszintén Kovács Áronnal

Patika Tükör: Szóval valóban bármiről kérdezhetlek? Nincsenek tabuk?

Kovács Áron: Elképesztőnek tartom, hogy mennyi tabunk van 2015-ben. A dolgok nem kibeszélése, a szemérmesség mögött gyakran húzódik valami olyan frusztráció, ami rá van kényszerítve az emberekre. Én nem érzek ilyen kényszert.

Patika Tükör: A cukorbetegek számára például mi számít tabukérdésnek?

Kovács Áron: A cukorbetegek esetében például a szex homályos ködbe vész. Kimerül abban, hogy impotenciával riogatják a kedves betegeket, de hogy egyébként a szexualitásra milyen hatással van a betegség, arról soha senki nem beszél. Hogy hiába megy minden rendben, egyszercsak leáll a szervezet és sosem jutok el a csúcsra. És mindez a cukor miatt van.

Patika Tükör: És miről tájékoztatnak az orvosok egy-egy vizit alkalmával?

Kovács Áron: A diabétesz kezelés kimerül a gyógykezelés technikai részleteiben, nulla idő jut a lélekre. Az orvosok, a különböző, cukorbetegekkel foglalkozó szervezetek nagyjából addig jutnak el, hogy mérjél cukrot, különben megdöglesz. Általában ez az egy üzenet van. Nyilván ez egy fontos üzenet, de ennél sokkal többet lehetne segíteni.

A teljes cikket keresse a Patika Tükör márciusi számában. Kérje gyógyszerészétől!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek