Olvasónk kérdez: rendelhetek fogyókúrás szert a neten?

Olvasónk kérdez: rendelhetek fogyókúrás szert a neten?

Tisztelt Szerkesztőség, szeretném a tanácsukat kérni. Egy fogyókúrás gyógyszert rendelnék az internetről, de nem szeretnék olyat szedni, ami ahelyett, hogy segítene, talán még árthat is.

 

A neten talált szer sok kommentelő szerint állítólag nagyon hatásos, többen is ajánlják, de attól félek, hogy a neten hamis készítményt árulnak. Pontosan a fogyasztószereknél olvastam olyat is, hogy valaki belehalt egy ilyen gyógyszer szedésébe, mert az hamis volt! Mellékelten küldöm a honlapot, ahol megtaláltam ezt a készítményt, ezen az oldalon egyébként rengeteg gyógyszert tudnék rendelni. Mit tegyek?

Köszönöm megtisztelő válaszukat!

Üdvözlettel: Annamari Kedves Annamari!

Olvasónk kérdez: rendelhetek fogyókúrás szert a neten?

Egy sokakat érintő problémával keresett meg minket: sokan vagyunk abban a helyzetben, hogy nagyon szeretnénk életmódváltás, diéta, sport nélkül karcsúak lenni. A helyzet az, hogy a gyógyszeripar jelenleg nem rendelkezik olyan engedélyezett készítményekkel, amelyek ezt biztosítják. Azokat a szereket, amelyek korábban elérhetőek voltak, az ilyen készítmények szedése miatt fellépett, kimutatott kockázatok miatt vonták ki a forgalomból. A belinkelt honlap sokat segíthet abban, hogy beazonosítsa, a neten gyógyszert kínáló oldal hamis-e, vagy sem, ugyanis hazánkban legálisan internetes gyógyszer-értékesítést csak közforgalmú gyógyszertárak végezhetnek, azok is csak akkor, ha honlapjaik címét legkésőbb a tevékenység megkezdésekor bejelentették a hatóságnak.

 

Az internetes gyógyszerforgalmazásra kizárólagosan jogosult patikák naprakész listáját itt találhatja meg: https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/index.php?action=search&list_type=internet

 

Amennyiben a jegyzékben megtalálja azt a gyógyszertárat, amelytől gyógyszert kíván interneten keresztül rendelni, biztos lehet abban, hogy jó oldalon jár. Mivel ezek a gyógyszertárak is csak vény nélküli gyógyszerek internetes forgalmazására jogosultak, még egy dologból rájöhet, hogy jó helyről rendelne-e: ha olyan netes felületen áll, ami Önnek vényköteles gyógyszert kínál az biztosan illegális, onnan ne rendeljen! És még egy fontos információ: logó védi a legális internetes patikákat, azaz, ha ilyen logót lát, melyre rákattintva a hatóság honlapján találja magát: jó helyről rendel!

 

További szakértő válaszokat talál a Patika Tükör októberi lapszámában! Keresse a patikákban!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek