Nemcsak a szex bánja

Nemcsak a szex bánja

A merevedési zavar mintegy félmillió férfit érint hazánkban. Az érintettek jelentős része szégyelli problémáját, sokan abban reménykednek, hogy maguktól rendeződnek a gondok, míg mások saját maguk próbálják orvosolni a panaszt.

A merevedési zavar nem betegség, hanem tünet. Kiválthatja a munkahelyféltés, az anyagi problémák, a pörgő életvitel okozta stressz és több igen súlyos szervi betegség is - szív és érrendszeri bajok, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a magas koleszterinszint és számos urológiai probléma. Az utóbbiaknak sok esetben az első komoly előrejelzője a nem kellő mértékű erekció. Maga a tünet a mai korszerű gyógyszerekkel rendezhető, de ha a beteg az orvost kikerülve szerzi be a kezelésére szolgáló szert, az ok nem kerül napvilágra, így azt kezelni sem lehet.

Andrológiai és urológiai centrumok működnek szerte az országban, ahol ezekről az intim kérdésekről közvetlenül a szakorvossal beszélhetnek a férfiak - a szégyenlősebbek akár kérhetik, hogy még az asszisztensnő se legyen ilyenkor jelen. Azt csak az orvos tudja eldönteni, hogy a potencia-zavarnak valamilyen szervi elváltozás-e az oka, vagy olyasmi, amihez elegendő néhány praktikus jó tanács. A probléma orvosi segítséggel megoldható, miközben nemcsak az érintettek szexuális élete javulhat, ami a párkapcsolati gondok rendezését is segíti, hanem komolyabb betegségek kialakulását is meg lehet előzni. Az, aki nem szakember tanácsa alapján keres megoldást, egyáltalán nem biztos, hogy a számára legmegfelelőbb, leghatékonyabb potencianövelőt veszi meg.

Végül, de nem utolsó sorban (sőt, talán ez a legnagyobb kockázat), a tények azt bizonyítják, hogy a nem legálisan vásárolt (és bevizsgáltatott) készítmények minden esetben egyszerű hamisítványok. Ilyenkor még az a jobbik eset, ha a drága pénzen vett szerben nincs, vagy kevesebb a hatóanyag. Igaz, ennek a következményei is tovább gyűrűzhetnek: a hamis gyógyszert használók bizalmatlanná válhatnak az ilyen jellegű eredeti készítményekkel szemben is - pedig azok az eddigi sokéves tapasztalat alapján a férfiak túlnyomó többségének bizonyítottan segítenek. A legrosszabb esetben - és erre is volt már számos példa -, a hamisítványok egészségre káros anyagokat, alkalmanként kábítószert tartalmaznak.

Tehát, ha valakinek merevedési gondjai vannak, feltétlenül szakembert, szakrendelőt keressen fel!

Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek