Nem minden férfi ejakulál?

Nem minden férfi ejakulál?

A férfi orgazmusa összetett dolog. Legfőbb funkciója a spermiumok kilövellése, bár nem minden férfi ejakulál az orgazmussal.

A női orgazmus funkciója kevésbé világos, bár segít abban, hogy a spermium könnyebben tovább haladjon a petesejt felé. Mi a célja a férfi, és mi a női orgazmusnak? 1950-ben Robert Kinsey, aki elsőként tanulmányozta behatóbban az emberi szexualitást, úgy írta le az orgazmust, mint a ,,neuromuszkuláris feszültség robbanásszerű kibocsátása", mégis, még ma is sok minden nem egyértelmű a férfi orgazmussal kapcsolatban.

Az ejakuláció és a férfi orgazmus

Az orgazmus ejakuláció nélkül is működik. A fiatal fiúk tapasztalhatnak orgazmust ejakuláció híján. Bizonyos férfiakkal nem történik meg az ejakuláció, csak néhány másodperccel az orgazmus után, mások képtelennek bizonyulnak az ejakulációra, de képesnek az orgazmusra.

Nem minden férfi ejakulál?

Megint más férfiak több ejakulációt is tapasztalhatnak, és továbbmennek, hogy több orgazmusuk is legyen, de ejakuláció nélkül. Az erősebbik nem tagjai között vannak olyanok, akik csak a herezacskó és a nemi szerv tájékán érzik az orgazmust, míg mások úgy írják le, hogy az az egész testükben szétterjed. Tehát van, aki számára ,,központi élmény", mások csak bizonyos testrészekben érzékelik. Hogy az orgazmusban mennyi a fizikai és mennyi a pszichológiai élmény, nehéz megítélni.

Mi történik az orgazmus alatt?

A közösülés alkalmával, amikor a férfi orgazmus közeli állapotba kerül, a kismedencei lökések kevésbé lesznek tudatosak, a pénisz izmai elkezdenek ritmikusan összehúzódni, hogy a sperma kilövelljen. Amikor az orgazmus megkezdődik, a szívverés, a vérnyomás és a légzés is gyorsul.

Néhány különbség

Bár több szempontból hasonló, mégis van különbség a női és férfi orgazmus között. A női orgazmusnak megvan az az előnye, hogy elősegíti a spermiumok továbbjutását a petesejt felé. A nők hosszabb ideig is érezhetik az orgazmust, mint a férfiak, és arra is képesek, hogy hamarabb ismét orgazmus-képes állapotba kerüljenek.

Hogy az orgazmussal kapcsolatban mi lehet a szexuális partnerek számára zavaró, azt alighanem nem kell bemutatni. Az ejakuláció olykor gyorsabban bekövetkezik, mint azt a férfi (és a nő) várja, ami mindkettejük számára kiábrándító lehet. Több férfi képes ugyanakkor többszörös orgazmusra, mint nő: Kinsey beszámolói szerint, míg a nők 14 százaléka, addig a férfiak 15-20 százaléka számolt be arról, hogy többszörös élvezetben volt része.

Forrás: napidoktor.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek