Négynapos hőségriadó lépett életbe

Négynapos hőségriadó lépett életbe

A legmagasabb fokozatú hőségriasztás lépett életbe ma,pénteken reggel 8 órakor; a riasztás hétfő éjfélig szól, a következő négy napon ugyanis a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25-27 Celsius-fokot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön lehet a legnagyobb hőségre számítani, ezekre a területekre piros figyelmeztető előrejelzést adtak ki.

Az előrejelzés szerint szombaton Közép-Magyarországon, a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön és Észak-Alföldön a napi középhőmérséklet általában 27 Celsius fok felett alakulhat.

A szakemberek azt ajánlják, hogy 11 és 15 óra között lehetőleg senki ne tartózkodjon a tűző napon, különösen, mivel az előrejelzések szerint az UV-B sugárzás szintje is meghaladja majd a riasztási küszöbértéket.

Az ilyen napokon jelentősen nő a rosszullétek és a halálozások száma, ezért a tisztiorvosi szolgálat értesítette az egészségügyi szolgáltatókat, a szaktárcát, a katasztrófavédelmet, a mentőszolgálatot. A  Nemzetgazdasági Minisztériummal is egyeztettek, miután elképzelhető, hogy a kamionstop időszakos feloldására is szükség lesz.

Forrás:mti.hu

Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek