Napi orvosmeteorológiai jelentés 2013.04.03

Napi orvosmeteorológiai jelentés 2013.04.03

Szerdán, 2013.04.03.-án nagyrészt esőre, keleten záporokra, a Nyugat-Dunántúlon havas esőre, havazásra kell számítani. Kettős fronthatásra kell számítani, ami a mindkét frontra érzékenyeknél kellemetlen tüneteket okozhat.

2013.04.03

Orvosmeteorológia

Szerdán kettős fronthatásra kell számítani, ami a mindkét frontra érzékenyeknél kellemetlen tüneteket okozhat. Jelentkezhet fejfájás, vérnyomás ingadozás, ízületi és reumatikus panaszok felerősödése, mellkasi panaszok, zöldhályogos rohamok. Marad hideg, borongós, csapadékos időjárás. A nyugati határszélen havas eső, havazás, máshol eső, záporeső várható. Élénk északi szél mellett 3-10 fok között alakul majd a hőmérséklet. Az északi szél tovább csökkentheti a hőérzetünket. Érdemes melegen, rétegesen felöltözni. Az autósok számítsanak csúszós, vizes útszakaszokra. Tartsák be a megfelelő sebességet és követési távolságot. A pollenszórás továbbra is alacsonyabb szinten van a csapadékos, hideg időjárásnak köszönhetően. Enyhe tüneteket okozó mennyiségben a mogyoró, éger, ciprusfélék és tiszafafélék pollenjei vannak. Továbbra is fontos a folyamatos immunerősítés és a nagyobb C-vitamin bevitel.

Időjárás

Szerdán nagyrészt esőre, keleten záporokra, a Nyugat-Dunántúlon havas esőre, havazásra kell számítani elsősorban, majd napközben dél-délnyugat felől délnyugaton és az Alföld középső területein megszűnik a csapadék. A Dunántúlon többfelé erős, nyugaton viharos lehet az északnyugati szél. Hajnalban -1 és +7°C, délután 1-11°C várható.


Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek